Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Harry Potter szabadidőpark nyílik 2010-ben
2009. szeptember 18.

Jövő évtől kezdve teljesen újfajta módon fedezheti fel a világ sok millió Harry Potter imádója kedvenc varázslóinasuk világát.

2010-ben nyitják meg ugyanis Floridában a Universal Studios területén azt a szabadidő komplexumot, amely lélegzetelállító látványosságokat, éttermeket és üzleteket foglal majd magába. A "Harry Potter varázslatos világa" nevű témapark célja, hogy a J.K. Rowling regényeiből és a filmekből jól ismert szereplőkbe és a róluk szóló történetekbe valódi életet leheljenek.

A hatalmas terület középpontját a Hogwarts kastély foglalja majd el. "Minden izgalmas kaland, amely Harry Potterrel megtörtént, itt nálunk a parkban valósággá fog válni" - nyilatkozta Tom Williams, az Universal Parks & Resorts elnöke. A parkban lesz majd hullámvasút, ahol a hajmeresztő utazás közben a film és a könyv legnagyszerűbb részleteit játsszák be.

Még bagolyposta is lesz, ahonnan a látogatók leveleket és képeslapokat küldhetnek el. A tervezett új témaparkkal újabb csúcspontot fog elérni a Harry Potter őrület. A The Times brit napilap szerint a park beruházási költsége kereken 1 milliárd dollár lesz (744 millió EUR - kb. 201 milliárd forint). (org/AP - sk)

forrás: www.turizmuspanorama.hu