Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ismét Várkerti Vigasságok Gyulán
2009. augusztus 26.

Augusztus 28-30. között idén is megrendezésre kerülnek a Gyulai Vár melletti rendezvényterületen a Várkerti Vigasságok.

Az akár Mangalica - Szürkemarha Fesztiválnak is nevezhető rendezvény céljai között szerepel, hogy a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, az őshonos magyar állatok húsából készült ételeket, a hungarikum italokat, valamint hogy Gyula város idegenforgalmi kínálata az eddigieknél még szélesebb körű programokat nyújtson mind a lakosság, mind a városba látogatók számára.

Az idei év során a rendezvény Harruckern Fesztivállal bővül, melynek keretein belül a Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény bemutatja a náluk tanulható szakmákat, illetve képzőművészeti kiállítást tart.

Idén képviselteti magát az Országos Méhészeti Egyesület is, a vendégeket mézkóstoló, mézvásár, valamint méztermelési és méhészeti eszközök bemutatója várja.

A "Bográcsban készült mangalica ételek" főzőversenyén a résztvevők megmutathatják hogy a mangalica húsát milyen látványosan és sokféleképpen lehet elkészíteni. Az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozza, úgy mint Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, illetve Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Gyula
Magyarország