Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Már naponta közlekedik a régiós balatoni buszjárat
2009. július 28.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület indította be azt a turista buszjáratot, amely naponta hét alkalommal közlekedik a Badacsony Régióban és igénybevételével fáradtság nélkül, kényelmesen járhatják végig a vendégek a régió nevezetességeit, borospincéit.

A buszjárat Badacsonyból indul a Szent-Görgy-hegyen át Szigligetre, majd visszatér Badacsonyba, s onnan Badacsonytomajon, Káptalantótin át Salföldre, majd Ábrahámhegyre érkezik, majd indul vissza Badacsonyba. A régiójáró busz előszezonban hétvégente közlekedett, július 18-tól augusztus 31-ig azonban minden nap jár, szeptember közepéig pedig újra hétvégente közlekedik. A busszal a turisták mintegy 50 km-es útvonalat járhatnak be, a vonaljegy 300 Ft-ba, a napijegy 950 Ft-ba, a napi családi jegy 2.500 Ft-ba kerül. A buszon hostess fogadja és kalauzolja a vendégeket, aki bemutatja a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A buszjárat kapcsán egyébként nem mindennapi összefogás valósul meg a régióban, ugyanis közel 50 támogató (önkormányzatok, szolgáltatók, programgazdák) együttműködésével születhetett meg a kezdeményezés. Az Egyesület nem titkolt célja, hogy „helyi járatként” is igénybe vegyék az ott élők és nyaralók a buszjáratot, ill. strandjáratként Tapolcáról és a háttértelepülésekről, valamint a szezonális munkát végzők munkába járását is megkönnyítheti.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország