Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kiemelten ellenőrzik a turistabuszokat
2009. június 05.

Péntek óta kiemelten ellenőrzi a különjárati autóbuszokat a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az utazás biztonságának fokozása érdekében.

A hatóság a nyári időszakban megnövekvő turistaforgalomra tekintettel döntött az intézkedés mellett. Az ellenőrzés során vizsgálják a turistacsoportokat, diákcsoportokat szállító, nem menetrendszerinti autóbuszok műszaki állapotát, valamint a gépjárművezetők vezetési és pihenőidejének betartását is. A hatóság a kiemelt ellenőrzéssel nem a bírságolást tűzte ki célul, sokkal inkább azt, hogy ezáltal fokozódjék a közlekedés biztonsága, és csökkenthető legyen a balesetek bekövetkeztének esélye.

Az ellenőrzésekre elsősorban a határátkelőhelyek előtt, illetőleg a frekventált belföldi üdülőhelyek körzetében lehet számítani. Az ellenőrzések során - amennyiben az autóbusz műszaki állapota miatt alkalmatlannak minősül a közúti forgalomban való részvételre, vagy a sofőr nem tartotta meg az előírt pihenőidőt - a hatóság megtilthatja a továbbhaladást. Ez esetben a turistacsoportok sem tudnak továbbutazni, meg kell várniuk, míg a buszt üzemeltető társaság másik buszt küld értük, vagy letelik a sofőr pihenőideje.

Az ezzel járó kellemetlenségek elkerülése érdekében a Nemzeti Közlekedési Hatóság külön is felhívja az üzemeltetők figyelmét a jogszabályok pontos betartására.

forrás: www.Stop.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország