Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nyitott Pincék negyedszer
2009. május 20.

Idén, a Kulturális Turizmus Éve „Bor és gasztronómia” pillérének jegyében, a Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió, a Magyar Bormarketing Kht., a Magyar Turizmus Zrt. és a magyarországi borvidékek pincészetei összefogásában ismét, negyedszer is megrendezésre kerül a Nyitott Pince Napok akció május 30. – június 1 között.

Az immár hagyománnyá vált nagysikerű Nyitott Pince Napok keretében több mint 150 csatlakozott pincészet idén is három napon keresztül várja a borkedvelőket, kedvezményes, illetve ingyenes borkóstolóval. Az akció célja a pincelátogatás népszerűsítése és a hazai borturizmus élénkítése.

Az esemény szorosan kapcsolódik a Kulturális Turizmus Éve „Bor és gasztronómia” pilléréhez, az MT Zrt. ezért is széleskörű promóciót fejt ki az akció népszerűsítésére.

Az akció keretében a csatlakozott pincészetek vállalják, hogy a három napból minimum két napon 9 és 19 óra között nyitva tartanak, továbbá a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket. Az érdeklődők megtekinthetik a pincészetet, továbbá kedvezményesen – akár ingyenesen, vagy fél áron – kóstolhatják meg a pince borait, és a vásárolt borok árából is engedményt kapnak.

A háromnapos akciótól a szervezők a vendégéjszakák számának növekedését remélik, tekintettel arra, hogy a borbarátok várhatóan a tőlük távolabb eső borvidékekre is ellátogatnak. Utazásuk megtervezésében a www.itthon.hu mellett, segítségükre lehet a május 18-tól elérhető www.borkaland.hu élményportál, a borturisztikai szolgáltatók első átfogó hazai adatbázisa. Cél, hogy mind többen ismerjék meg Magyarország gyönyörű borvidékeit, változatos borkínálatát, és egyre nagyobb borkedvelői kör alakuljon ki.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország