Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Budapest- Rijeka gépkocsival alig 5 órányi távolságra
2009. május 11.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete az Isztria és Kvarner régiókkal közösen május 7-9. között rendezi meg az idei első Nagycsarnokbeli "Horvát napok"-at.

A magyar turisták számára meglehetősen vonzó érv az autópályán órák alatt elérhető tengerpart. A horvátok Európa-szerte több pénzt költhetnek turisztikai kínálatuk reklámozására, hiszen Horvátországban, a válságra való tekintettel, idén jelentősen megemelték a nemzeti turisztikai promóciós keretet, jelentette be Marin Skenderovic.

A Nagyvásárcsarnokban számos szép, köztük új magyar nyelvű kiadványokat is találnak az érdeklődők: a jól ismert Isztria mellett a Kvarner régió különösen kitett magáért. Az isztriai régió Idegenforgalmi Hivatala képviselői viszont a helyi gasztronómia specialitásait (prsut, a sós tengeri levegőn szárított sonka, a juhsajt, és a helyi borok) vonultatták fel a sajtófogadáson. Az uniós belépés előtt levédetik autentikus helyi termékeiket, köztük a Malvazija nevű híres fehér borukat is. A minőségi turizmus jegyében átadták az első ötcsillagos szállodát Rovinjban, és az év végére megnyílik az első tengerparti Kempinski hotel is.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Rijeka
Horvátország