Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új "poggyászadó" a Deltánál
2009. április 28.

Július 1-től az amerikai Delta Air Lines nemzetközi járatain utazóknak 50 dolláros poggyászdíjat kell fizetniük a csomagtérbe feladott második poggyász után.

A First Class és a Business Class osztályokon utazókra, valamint az Y-class Economy-ra teljes árú jegyet váltó utasokra nem vonatkozik az intézkedés. Ezzel a Delta az első amerikai hagyományos légitársaság, amely díjat szed a második feladott poggyász után. A légitársaság azt reméli, hogy a lépés 100 millió dollárt hoz a kasszába az idén. A társaságnak, amely belföldi járatain már tavaly novemberben bevezette a „poggyászadót” , szüksége is van a többletbevételre, mivel az év első negyedévében 794 millió dolláros veszteséget könyvelt el.

Légügyi szakértők szerint más amerikai légitársaságok is követni fogják a Delta példáját, sőt újabb és újabb hasonló bevételnövelő praktikával állnak majd elő, hogy ellensúlyozzák a válság hatásait. A következő ilyen lehet, hogy az utas fizethet azért, ha az ablak vagy a folyosó mellé, vagy a nagyobb teret biztosító vészkijárat sorában szeretne helyet foglalni.

forrás: www.turizmusonline.hu