Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Humanitárius karaván - Sportolók a gyermekekért!
2009. április 16.

A Hungary for Africa - Humanitárius Karaván a magyar és afrikai gyermekek és családok megsegítése mellett a kulturális ismeretterjesztést, a tájegységek természeti adottságainak megismerését tűzte ki céljául. A résztvevők számára pedig olyan kihívás, amelyben próbára tehetik fizikai és lelki erejüket egy kontinenseken átívelő kalandban.

Adománygyűjtés
A Humanitárius Karaván elnevezésű kezdeményezés az összefogás jegyében szeretne segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű, magyarországi, valamint afrikai családoknak és gyerekeknek. Minden adomány értékes lehet, amitől az ajándékozó meg tud válni, miközben örömmel tölti el az érzés, hogy az a bizonyos tárgy valakinek a kezében új értelmet nyerhet.

Sportolók a gyermekekért 2009
Neves sportolók, sportegyesületek összefogásával szeretnénk a társadalom figyelmét felhívni a magyarországi és afrikai hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésének fontosságára. A rendezvénysorozat négy magyarországi állomásból és egy afrikai túrából áll.
A Humanitárius Karaván nagykövete: Kammerer Zoltán, EB-, VB-, Olimpiai bajnok kajakos.
A magyarországi rendezvényeken összegyűjtött ajándékokat hazai gyermekotthonok, egészségügyi intézmények támogatására szánjuk. Az afrikai családoknak szánt adományokkal novemberben indul a Karaván Timbuktu-ba. (Tombuctou)

Magyarországi események
A 2009-ben négy autós-motoros tájékozódási verseny kerül megrendezésre hazánk kiemelt turisztikai régióiban. A futamok egyedülálló módon ötvözik a kalandot és a tájékozódási versenyt az ajándékozás örömével, miközben a résztvevők megismerhetik a régiók rejtett kulturális és természeti értékeit. A tájékozódási terepralin résztvevőknek kulturális célpontokat kell érinteniük.

Szombaton indul a kaland!
Az első futam a Gyömrő-körverseny lesz, amely 2009.04.18-án, szombaton reggel startol a gyömrői tótól. Minden esemény a rendezés helyszínéül választott település számára is nyitott, egész napos program, játékok várják az érdeklődőket. A lakosság ismerkedhet a csapatokkal, megtekinthetik az autókat, s így közelebb kerülhetnek a sokak által eddig elzártnak tűnő autó-motor sportok világához.
Az összegyűlt ajándékokat, adományokat ezúttal egy gyömrői gyermekotthon kis lakói kapják.

További futamok:
Budapest-Szeged bortúra 2009. május
Balaton kerülés 2009.július
Meglepetés rendezvény 2009.október

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország