Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Valentin nap
2001. február 14.

Valentin nap, vagy Bálint nap még nem piros betűs ünnep a magyar naptárakban, de a virágboltokban kezd nőni a forgalom, szebbnél szebb virágcsokrokat raknak ki a kirakatokban, amelyekre piros szív díszítés is kerül.

A Valentin napi ünnepségeket 11 éve tartjuk számon, talán nagy vággyal is várjuk a tavasz beköszöntését.

Maga az ünnep egy régi történetre vezethető vissza: a római birodalomban február 15.-ét Juno istenasszony tiszteletére ünnepelték és ott is a tavasz hírnökének, a fiatal szerelmesen ünnepének ismerték. Kr. u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Lupercalia ünnep helyett egy nappal korábban, február 14.-én Szent Valentinre emlékezzenek.

Valentint a II. Claudius császár idején, a III. században börtönözték be, mert a keresztény vallást követte. A börtönőr vak kislánya hordta be neki ennivalóját a cellába és ilyenkor volt idő arra, hogy a kislányt vigasztalja vaksága miatt, erősítette hitében. Erős hitével visszaadta a lány látását. Valentint 270.február 14.-én végezték ki.

Halála előtt üzenetet küldött a meggyógyítottnak „a te Valentinod” aláírással. Így vált az aláírás az egymást szerető fiatalok, az egymásra szeretettel gondolók rövid, őszinte üzenetévé az egész világon.

Az Interneten sok hely kínál ingyenes képeslap küldési lehetőséget. Én mégis egy ausztrál honlapon találtam a legszebb lapokat: NewInvent 

Bár a honlap készítője magyar származású, de angolul készültek az oldalak.

Nagy beállítási variációval, zenés melléklettel ellátva, dátum pontosításával küldhetjük el a Valentin-napi képeslapunkat.