Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Szombat este sötétség borul a repterekre, hotelekre, turisztikai látványosságokra
2009. március 28.

A WWF környezetvédelmi szervezet által két éve útjára indított Föld Órája akcióra idén március 28-án kerül sor, amikor helyi idő szerint a bolygó jövőjét szívükön viselők egy órára 20.30 és 21.30 között leoltják villanyaikat és kikapcsolják elektromos készülékeiket. Az akcióhoz idén is világszerte csatlakoznak turisztikai vállalkozások, turizmusban érdekelt társaságok.

A kezdeményezés 2007-ben indult útjára Sydneyből. Abban az évben 2,2 millió ember oltotta le a villanyokat. Tavaly 400 városban aludtak ki a fények, idén pedig már több mint 2 700 városban több tízmillió ember oltja le a világítást.

Számos emblematikus turisztikai látványosság is sötétségbe borul március 28-án egy órára. Többek között Párizsban a Notre Dame-on és az Eiffel-tornyon, New Yorkban a Broadway színházain, a Rockefeller Centeren, a Chrysler Buildingen, az Empire State Buildingen és az ENSZ épületein, Egyiptomban a gízai piramosokon, Athénban az Akropoliszon, San Francisco-ban a Golden Gate-en alszanak ki a fények.

A környezetvédelemnek való elkötelezettsége jeleként a Marriott International szállodalánc is csatlakozik az akcióhoz, és világszerte több száz hotelében oltja el, vagy mérsékli a nem létfontosságú világítást. Számos repülőtér is részt vesz a környezetbarát kezdeményezésben, de ne ijedjenek meg, nem a kifutó- és leszállópályák jelzőfényeit kapcsolják ki. A torontói Pearson repülőtér például a terminálok belső tereiben oltja el a villanyokat. A világ legjobban kivilágított városa, az űrből is látszó Las Vegas is sötétségbe borul egy órára, ezért az utcán tartózkodók között 5000 fluoreszkáló nyakláncot osztanak majd szét.

forrás: www.turizmusonline.hu