Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Budapesti Tavaszi Fesztivál (március 20.- április 5.) – 248 program 48 helyszínen
2009. március 02.

Soha nem volt ennyire fontos a turizmus és a kultúra kapcsolata, mint az idei Budapesti Tavaszi Fesztiválon, hangsúlyozta Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár a hazai kulturális élet legjelentősebb seregszemléjének sajtótájékoztatóján.
A gazdasági válság leginkább a városlátogató turizmust sújtja, ezért nagyon fontos a mára európai hírűvé vált fesztivál turisztikai vonzereje, hiszen az eladható jegyek (50 ezer db) mintegy 30 százalékát évről-évre külföldiek vásárolják meg, és ez igaz 2009-re is. A programszervező Budapesti Fesztiválközpont Kht. megközelítőleg 1,4 milliárd forintból gazdálkodott (ennek 42%-a állami támogatás), és a gazdasági krízis miatt mindössze két előadást kellett lemondania.

A tavaszi fesztivál idei díszvendége a mind zenei, mind tánc- és képzőművészeti sztárokat felvonultató Csehország, valamint kiemelt programokkal hódolnak a 200 éve elhunyt Joseph Haydn életműve előtt. A bőséges kulturális kínálat egyik legparádésabb választékát minden bizonnyal a Nemzeti Színházzal közösen életre hívott Nemzetközi Színházi Fesztivál produkciói nyújtják.

forrás: www.turizmuspanorama.hu