Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ligúriát nem csak tavasszal érdemes felkeresni
2009. január 26.

A ligúriai riviéra évtizedek óta híres enyhe klímájáról és színpompás vegetációjáról. Sok ligúr város a mai napig megtartja a tradicionális virágünnepet. A szokásos évi körmenetet San Remo kezdi a „San Remo in Fiore” nevű rendezvénnyel, ahol január 27-én egy virággal feldíszített kocsi vonul végig a város utcáin.

Májusban a „Corpus Domini” (Úrnapja) ünnepén a virágünnep Pietra Ligure (www.comunepietraligure.it) és Brugnato (www.comune.brugnato.sp.it) városkáiban kerül megrendezésre, ahol virágszőnyeggel díszítenek utcákat és tereket. Júniusban pedig Ventimigliában (www.battigliadifiori.com) rendezik meg a híres „Battiglia dei Fiori” nevezetű rendezvényt.

Aki tudni szeretné, hogy mi lesz a következő szezon nyári slágere, az nem hagyhatja ki Olaszország legrégibb slágerfesztiválját. Az utolsó februári héten olasz előadók találkoznak Sanremo-ban és a Teatro Ariston színpadán adják elő legújabb slágereiket. (www.sanremo.rai.it)

A sportrendezvények sora márciusban indul a nagy „Milano-Sanremo” kerékpárversennyel. A „tavaszi világbajnokság”, ahogy a versenyt nevezik, minden évben százával vonzza a nézelődőket a versenypályához.

Az evés szerelmeseinek ajánlatos látogatást tenni a különféle „Sagra”-kon, vagyis a kulináris ünnepségeken. Május 11-én a festői Camogli városkában rendezik a halünnepet (www.sagradelpesce.it), Pegliben évi kétszer kerül megrendezésre a „farinata” ami egy csicseriborsó lisztből készült tésztalepény készítéséhez kötődik, május 18-án rendezik a „Mangialonga” nevű kulináris menetet, ami a Levanto völgyében vonul végig (www.comune.levanto.sp.it) és októberben tartják Genovában a pesto ünnepét (www.pestodintorni.org).

forrás: www.enit.hu