Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Turistakedvezményekkel csábít Velence
2008. december 22.

Kedvezmények bevezetésével igyekszik leküzdeni az idegenforgalomban is érezhető visszaesést Velence. A kedvezmények múzeumokba, tömegközlekedési eszközökre, valamint parkolókba érvényesek.
Azok a turisták, akik kevésbé frekventált időszakokban látogatnak a lagúnák városába, 20 százalékos kedvezményt kapnak a tömegközlekedési eszközökre, a szárazföldi parkolóhelyekre és a városi múzeumokba. Ezeket a kedvezményeket a látogatók a főszezonban is megkapják, amennyiben interneten intézik foglalásukat. Ezzel egy négytagú család akár 100 eurót is spórolhat - közölte Michele Vianello velencei polgármester.

Az új rendszer révén Velence szeretné ésszerűsíteni az egész évi turistaáradatot, egyúttal támogatni az idegenforgalmat, amely idén 2,5 százalékos visszaesést jelentett. A külföldi látogatók száma 3,6 százalékkal csökkent. A lagúnák városa jövőre is jelentős idegenforgalmi visszaeséssel számol a gazdasági válság miatt.
Velencét évente mintegy 20 millióan keresik fel. A legtöbben közülük az Egyesült Államokból érkeznek: tavaly 1,15 millió amerikai töltött el legalább egy éjszakát Velencében. A jelek szerint a német és osztrák turisták is kedvelik Velencét és a Veneto régiót. Ők összesen 2,35 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly a régióban.



forrás: www.turizmuspanorama.hu