Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ferihegyen javul a helyzet - vegyes csapatok az utasbiztonsági ellenőrzésen
2008. december 18.

Kedd reggeltől lényegesen javult a forgalmi helyzet Ferihegyen, miután szolgálatba álltak a Budapest Airport frissen szerződtetett új utasbiztonsági ellenőrei. Az Európai Uniós országból származó repülőtéri szakemberek rendelkeznek az EU-ban általánosan kötelező szakmai háttérrel, elméleti és gyakorlati felkészültséggel.

Az Európai Unión belüli szabad munkavállalás szabályai rájuk is egyformán érvényesek, addig folytatják munkájukat Ferihegyen, amíg azt a repülőtéren kialakult helyzet indokolttá teszi. Ráadásul a légiközlekedésben évtizedek óta nemzetközi szabványok vonatkoznak a szakmai képesítések megszerzésére a pilóták szakszolgálati engedélyétől kezdve a légiirányítókon át egészen a repülőgép szerelők minősítéséig – áll a Budapest Airport közleményében.

A BA leszögezi: minden olyan állítás, hogy a Budapest Airport „sztrájktörőket” alkalmazna alaptalan. A magyar törvények nem tiltják, hogy a munkáltató újabb dolgozókat vegyen fel – ez egyébként egyike a sztrájkolók követelésének. A ferihegyi repülőtér működőképességének megőrzése nyilvánvaló felelőssége a Budapest Airportnak. Mind az utasok, mind a légitársaságok érdekei azt indokolják, hogy ne maradhasson fenn tovább Ferihegyen a jelenlegi, Magyarországhoz méltatlan állapot. Az elhúzódó sztrájk súlyos károkat okoz nemcsak az utasoknak, a légitársaságoknak és a repülőtér üzemeltetőjének, hanem az egész magyar idegenforgalomnak. Ezért a Budapest Airport mindent megtesz a repülőtér működésének helyreállítása érdekében, az utasok gyors és biztonságos kiszolgálásáért.

forrás: www.turizmuspanorama.hu