Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hogyan utazunk a weben?
2008. november 26.

A NagyUtazás.hu utazási portál a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóival Marketingkutatás tantárgy keretében együttműködve egy átfogó kutatást végez annak érdekében, hogy alaposabban megismerje az internetezők utazási, illetve utazással kapcsolatos internetezési szokásait, valamint az utazási portálokkal kapcsolatos véleményét, ötleteit. A kutatás célja, hogy a NagyUtazás.hu-t gondozó lelkes csapat a látogatók véleményét, kívánságait maximálisan figyelembevéve tudja tovább fejleszteni, változtatni a portált.

A kutatás első lépéseként a NagyUtazás.hu regisztrált felhasznalóit bevonva a hallgatók több ún. fókuszcsoportos beszélgetést szerveztek és bonyolítottak le, melynek keretében a részvételre vállalkozók közös beszélgetések során megosztották véleményüket, ily módon segítve nem csak a fejlesztési munkát, de a hallgatók egyetemi feladatának megoldását is.

A munka következő lépéseként a beszélgetések alapján elkészült egy próba kérdőív, amit - véletlenszerű megjelenítés alapján - korlátozott számban tölthetnek ki a portál látogatói. Ennek célja a kérdőív kitölthetőségének, érthetőségének felmérése, értékelése.

A próba kérdőív segítségével gyűjtött tapasztalatok alapján a hallgatók szükség szerint módosítják majd a kérdőívet, ami immár végleges formájában 2009. év elején kerül majd fel a NagyUtazás.hu-ra, nyereményjátékkal egybekötve.

A várhatóan több ezres minta alapján elkészülő részletes elemzésből kapott, egyrészt konkrétan a NagyUtazás.hu-ra, másrészt általában az utazók internetes és internetezési szokásaira vonatkozó pontosabb kép alapján a hallgatókkal együttműködve a portál megosztja majd tapasztalatait, illetve érvényesíti majd a látogatók kívánságait napi munkája során.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország