Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Téli álomra készül a FlyBalaton repülőtér
2008. október 21.

A FlyBalaton repülőtér tulajdonosai a nemzetközi iparági és gazdasági helyzetre reagálva elhatározták, hogy a repülőteret a téli menetrendi időszakban, 2008. november 1-jétől csökkentett üzemmódban üzemeltetik.

A repülőtér vezetősége minden érintett partnerével, felügyelő hatóságokkal és minisztériumokkal egyeztetést folytat a korlátozott téli üzemmód feltételeiről. A Sármellékről eddig három városba közlekedő Ryanair légitársaság az Európába begyűrűződő gazdasági válság hatásaival indokolta, hogy száznál is több járatát, köztük a balatoni gépeket is leállítja a téli időszakban. Az Európában tapasztalt alacsony kereslet és a magas kerozinárak egyaránt szerepet játszottak a döntésben.

A FlyBalaton repülőtér minden előre bejelentett utas- és áruforgalmi charter járatot zavartalanul kiszolgál a téli időszakban is. A repülőtér 2009. március 29-től a nyári menetrend érvénybe lépésétől a megszokott színvonalon várja a turistákat és az utazni vágyókat, a Ryanair londoni, frankfurt-hahni és düsseldorf (Weeze)-i járata már foglalható a légitársaság weboldalán a 2009 március végétől kezdődő utazásokra. A FlyBalaton repülőtér a turisztikai szervezetekkel közösen azon dolgozik, hogy a 2009-es nyári menetrendi időszakban a Ryanair és más légitársaságok is újabb járatokat indítsanak.

forrás: www.turizmusonline.hu