Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megújul Szombathely legfontosabb műemléke
2008. szeptember 02.

Szombaton írták alá Szombathelyen a Nyugat-Dunántúl egyik kiemelt projektjének, a szombathelyi Iseum fejlesztésének támogatási szerződését, amely 1,35 milliárd forint európai uniós támogatással valósul meg.

Az összesen 1,6 milliárd forintos fejlesztés célja a Szombathely leghíresebb műemlékei közé tartozó, az ókori Pannónia provincia ma ismert legfontosabb és legjobb állapotban fennmaradt keleti kultuszhelyének, az Iseumnak a felújítása. A projekt keretében interaktív múzeumot és tudományos műhelyt alakítanak ki, közelében új forgalmi csomópont létesül, elkészül a kiállítás szakmai bemutató anyaga és az Iseum kutatási eredményeit összefoglaló könyv, valamint kidolgozzák a múzeum ismertségét és látogatottságát ösztönző marketingtervet is.

A várhatóan 2010 első felében elkészülő beruházás után megnyíló komplexum az állandó kiállítás mellett évente 8-12 kulturális turizmussal kapcsolatos eseménynek ad majd otthont, amelyekre évente mintegy 50 ezer látogatót várnak. A beruházás a Szombathely megújítását célzó komplex projekt része, amelynek első ütemében 2006 őszére történelmi témaparkot alakítottak ki és felújították a volt Batthyány Serházat.

forrás: www.turizmusonline.hu