Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nem kell dogsitter a nyaraláshoz
2008. július 29.

Nyaralni jó. Kutyával azonban nehéz. A szolgáltatók sok helyen nem nézik jó szemmel a négylábú, ráadásul szőrős nyaralóvendégeket. Itt az ideje változtatni ezen a szemléleten! Egy utazási portál meglepő eredményt kapott, amikor turistákat faggatott "az ember legjobb barátjáról".

Együtt nyaralunk
Ahelyett, hogy társuk híján kutyául éreznék magukat, egyre többen kutyával nyaralnak Olaszországban. Egy felmérés során 2200 turistát és jövendő turistát faggattak a kutyás nyaralásról.

A válaszolók szerint a kétlábú útitársnál jobb a négylábú, mert érzelmesebb (15 százalék szerint), hűségesebb (6 százalék), kevésbé költséges (4,5 százalék), szolgálatkészebb (2,5 százalék) - sőt, a válaszolók hét százaléka szerint kevésbé piszkos (!). Az eredményeket elemzők még inkább meglepődtek azon, hogy 12 százalék szerint kutyájuk kevésbé szőrös, mint az - ebben az esetben egyáltalán nem - "simabőrű" partnerük.

Inkább kutyát...
Az összegzés szerint a 2200 válaszolóból 16-an egyértelműen kutyájukkal utaznak szívesebben, harminc százalékuk szívesen viszi magával a nyaralásra, mivel így az utat kellemesebbnek találja, 15 százalék azt mondja, hogy nem hagyná otthon az ebet, mert "nehezen válik el tőle". A kutyás utazók 20 százaléka azonban félti az állatot az út során rá nehezedő stressztől.

A merészebbek titokban azt is bevallották, hogy hajlandóak még a szabályokat is megszegni kedvencük kedvéért: 11 százalékuk elárulta, hogy titokban még olyan helyre is magával vitte a kutyust, ahol tiltott a háziállatok jelenléte. A kutyás utazók 23 százaléka fontosnak találja, hogy a célállomáson helyben legyen elérhető az állatorvos, de senki sem érezte szükségesnek a "dogsitter" szolgáltatását. Azok, akik otthon hagyják bundás barátjukat, túlnyomó többségükben (85 százalék) barátokra, rokonokra bízzák, csak nyolc százalékuk bízik meg a panziókban.

Aki pedig élethosszig nem kíván magának kutyaszőrt a fotelben, az menjen az Egyesült Államokba, ahol az új divat, a "pet-renting" szolgáltatásának keretében bérelhet kisállatot - kizárólag a nyaralás idejére.

forrás: www.csakjohirek.hu