Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Egy őrülten bizarr szálloda
2008. június 05.

A berlini Propeller Island nevű szálloda létrejöttét valamint nevét Jules Verne egyik művének köszönheti, mely könyv akkoriban felforgatta a kor szellemét. Mára a név ennek a berlini hotelnek a nevével fort össze, mely egy német futurista művész, Lars Stroschen úr szüleménye. Soha nem volt képes beérni, hogy az egyetemen csak szimpla tudományokat oktatnak, mivel Stroschen úrnak mindig vad ötletei, elképzelései voltak. Ez meg is mutatkozik a szálloda tervezésében is. Egyébként tanulmányait a berlini Bölcsészettudományi karon végezte vizuális kommunikáció szakon.
A szálloda minden egyes szobája más és más, némelyik a legőrültebb tervezésű. Például bútorok lógnak a mennyezetről, megdőlt ajtók, hullám-szerű falak. Az igazság szerint amikor szállást keres egy átlagos turista többnyire vagy azért teszi, hogy találjon egy helyet ahol alhat elkerülve, hogy az utcán töltse az éjszakát, avagy többlet kényelmet keres, hogy fokozza az utazás élményét.
Ez a bizonyos szálloda azoknak teremt lehetőséget, akik teljesen MÁST keresnek, mint csak egy ágyat, ahol megpihenhetnek vagy a világ bármelyik szállodájának luxusát. Tökéletes hely mindazoknak, akik a művészetet valamint a különleges dekorációkat kedvelik. A szobakínálatban biztos lesz olyan, amely az ember kedvére való, és olyan is, amit csak gyűlölni lehet. Egyaránt vannak pazar, világos, fényes, de egyszerű és szolid szobák is, némelyikben szabályosan szédül a vendég, mások pedig egyszerűen hátborzongatóak.
A szállodában még koporsók is rendelkezésre állnak az alváshoz, sőt a vendégek ezekben a zárt koporsókban át is élhetik a "végső "megnyugvás" érzését.
Hangsúlyoznunk kell, hogy ez az egész a tapasztalásról szól és nem a kényelemről vagy a szükségről. Itt megtapasztalható az "Egyszer az Életben " érzése.

forrás: www.nagyutazas.hu