Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jelentős fejlesztésekbe kezd a British Airways a New York JFK repülőtéren
2008. május 22.

30 millió dollár értékű befektetési program New York-ban

A British Airways a mai napon bejelentette, hogy a New York JFK nemzetközi repülőtéren 30 millió dollár értékű, közel másfél évig tartó programot indít, melynek során a légitársaság továbbfejleszti az üzleti utasoknak nyújtott földi szolgáltatásait a repülőtér terminál épületében. A British Airways jelenleg naponta nyolc járatot működtet London Heathrow és New York JFK repülőtér között, amellyel piacvezetőnek számít az észak-atlanti légiközlekedésben.

A British Airways a most bejelentett 30 millió dollár értékű program keretében a New York JFK repülőtéren található létesítményeit fejleszti tovább. A program 2008 júniusában veszi kezdetét és három fő terület fejlesztését célozza. A fejlesztések első szakaszában a légitársaság kialakít egy új, önálló közúti kapcsolattal és taxi állomással rendelkező check-in pavilont a First osztály utasai és az aranykártyás törzsutasok számára. Ezen túlmenően létrehoz egy emelt szintű, továbbfejlesztett szolgáltatásokat nyújtó check-in részleget is a Club World osztályon utazók valamint az ezüstkártyás törzsutasok részére. Végül, de nem utolsó sorban, a Heathrow Terminál 5 népszerű Galleries váróinak mintájára és építészeti koncepciói alapján kerülnek felújításra a New York JFK repülőtéren jelenleg működő Terrace, First és Concorde várók.

A felújított épület lesz az első olyan komplexum a New York JFK repülőtéren, amely rendelkezik majd az „Optimalizált Energiafelhasználás és ÖKO-Design” tanúsítvánnyal. Ennek megfelelően, számos egyéb környezetbarát jellemzője mellett, a felújított épület hasznosítja majd például a természetes napfényt és az esővizet is.

“A gyorsan változó és erős versennyel jellemzett piaci környezetben a British Airways a versenytársainál magasabbra teszi a mércét a kényelmi szolgáltatások terén a New York JFK repülőtéren.” – nyilatkozta Robin Hayes, a British Airways Amerika régióért felelős ügyvezető alelnöke. “A New York JFK repülőtéren légitársaságunk egyedülálló és kimagasló minőségű kényelmi szolgáltatásokat vezet be. A fejlesztéseknek köszönhetően a British Airways, a New York JFK repülőtéren a legjobb prémium szolgáltatásokat nyújtani képes légitársaság lesz.” – tette hozzá az alelnök.

A New York JFK repülőtéren épülő új üzleti váró teljes mértékben egyedi, különleges és luxus színvonalú szolgáltatásokat kínál majd azon British Airways utasoknak akik különleges bánásmódhoz és személyre szabott szolgáltatásokhoz szoktak. Az új üzleti váró személyzete speciális képzésben részesül, amelynek célja, hogy a szolgáltatások révén a légitársaság fokozni tudja az utazási élmény színvonalát.

A British Airways üzleti utasai az új váróban töltött idő alatt a luxustermékeiről és szolgáltatásairól ismert „Quintessentially” hoteljeinek, klubjainak, spa-jainak valamint éttermeinek kényelmét és magas színvonalú kiszolgálási színvonalát tapasztalhatják meg.

Az üzleti váró fejlesztését célzó program a British Airways számára a legjobb pillanatban indul, mivel a légitársaság növelni tervezi a New York JFK-ről az Egyesült Királyságba induló járatai számát, mindemellett pedig júniustól leányvállalata, az OpenSkies is üzemeltet majd járatokat Párizs és New York között. Az idén ősszel a British Airways új járatot indít New York JFK-ről a London, Gatwick repülőtérre, a következő évben pedig tervezi egy New York JFK - London City Airport járat elindítását is.

„A New York JFK-n induló fejlesztés, amely számos új munkahelyet teremt az következő 18 hónap során, jól mutatja légitársaságunk elkötelezettségét New York City iránt.” – mondta Robin Hayes, a British Airways Amerika régióért felelős ügyvezető alelnöke.

A hamarosan induló átalakítások 18 hónapon belül fejeződnek be, de számos kiskereskedelmi-, éttermi-, valamint a Club World Spa-khoz kapcsolódó fejlesztés már lezárult. Ezt jól példázza az is, hogy a híres séf, Todd English „Bonfire” nevű étterme már megnyílt a 7-es terminálon. Az étterem számos étel és ital különlegességet kínál a nem mindennapi kulináris élvezetekre nyitott utasok számára.

Az Elemis, a közismeret brit spa-terápia és szépségápolási termék gyártó, a New York JFK repülőtéren, a British Airways Club World várójában van jelen. Az üzleti utasok számára az Elemis ingyenesen nyújt arckezeléseket, valamint különböző pihentető, frissítő masszázsokat.

A British Airways az egyik legnagyobb nemzetközi légitársaság, amely évente mintegy 36 millió utast szállít a világ 146 különböző célállomására. A légitársaság jelenleg naponta 8 járatot működtet London és a New York JFK repülőtér között, egy járatot üzemeltet Manchester és New York JFK viszonylatban, míg napi három járata Newark és London Heathrow között közlekedik.

forrás: British Airways