Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

OpenSkies: felszállás engedélyezve, indul a jegyértékesítés
2008. május 21.

A jövő héttől már foglalhatók repülőjegyek a British Airways új leányvállalatának járataira

Az OpenSkies légitársaság, a British Airways új leányvállalata megkapta működési engedélyét az Amerikai Közlekedési Minisztériumtól. Az új légitársaság júniustól kezdődően a Párizs Orly - New York JFK útvonalon üzemeltet járatokat. Az engedély birtokában az OpenSkies megkezdheti a repülőjegyek értékesítését is. A légitársaság repülőgépein üzleti, emelt szintű turista és turista osztályok között választhatnak majd az utasok.

A British Airways 2008. január 9-én jelentette be új leányvállalata, az OpenSkies megalapítását. Az új légitársaság a British Airways történetében először Anglián kívüli indulással kínál majd légi összeköttetést egyes európai és amerikai nagyvárosok között. Az OpenSkies légitársaság járataira a jövő héttől kezdve foglalhatók repülőjegyek a www.flyopenskies.com oldalon vagy telefonon keresztül. Mindemellett az utasok a ba.com oldalon is lefoglalhatják és megvásárolhatják jegyüket az OpenSkies járataira, de foglalásukat intézhetik olyan utazási irodákon keresztül is, amelyek tagjai a globális foglalási rendszernek.

“Az OpenSkies az első olyan légitársaság, amely a Nyitott Égbolt megállapodás eredményeként jött létre és kezdi meg működését. A célunk az, hogy a néhány héten belül induló Párizs - New York JFK járat kényelmes, bensőséges, és személyre szabott utazási élményt nyújtson utasaink számára.” – mondta Dale Moss, az OpenSkies légitársaság ügyvezető igazgatója.

A működési engedély kiadásával egyidejűleg az Amerikai Közlekedési Minisztérium jóváhagyta az OpenSkies és a francia L’Avion légitársaság megállapodását is járatok közös üzemeltetésére (codeshare) vonatkozóan.

Az OpenSkies, az anyavállalatához hasonló, magas színvonalú és kellemes utazási élményt nyújt majd utasainak. Az üzleti osztályon a British Airways járatairól ismert 185 cm hosszú, teljesen vízszintes ággyá alakítható ülések, 50 órányi műsort tartalmazó személyi szórakoztató rendszer, valamint egészséges és változatos fedélzeti étrend várja majd az utasokat. Az emelt szintű turista osztályon 28 ülés található, melyek egymás mögött 132 cm távolságban helyezkednek el. Az új légitársaság gépeinek turista osztálya 30 utast szállít majd.

Az új légitársaság egy Boeing 757 repülőgéppel kezdi meg működését. A második ilyen típusú repülőgép a tervek szerint még ebben az évben a British Airways flottájából kerül majd át az OpenSkies-hoz. A tervek szerint 2009-re hat repülőgép alkotja majd a légitársaság flottáját. Az OpenSkies további járatokat üzemeltet majd különböző európai városokból, például Amsterdamból, Brüsszelből, Frankfurtból és Milánóból New York-ba.

forrás: British Airways