Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

További tengerentúli járatok költöznek át a Heathrow Terminal 5-re
2008. május 13.

Június 5-től már a New York JFK járatok is az új terminálról indulnak

Budapest, 2008. május 9. - A British Airways és a Heathrow repülőteret üzemeltető BAA bejelentette, hogy június 5-én újabb tengerentúli járatokat költöztetnek át a Heathrow Terminál 5-re. A tengerentúli járatok átköltöztetésének ebben a szakaszában a New York JFK-re valamint Abuja, Bangalore, Peking, Kairo, Cape Town, Lagos és Pheonix városok irányába közlekedő British Airways járatok költöznek át a március 27-én megnyílt új terminálkomplexumra.

A British Airways naponta 8 járatot üzemeltet a New York JFK repülőtérre, a többi 7 desztináció irányába pedig napi egy járatot működtet. Jelenleg ezen járatok mindegyike a 4-es terminálról üzemel. A szóban forgó járatok a 4-es terminál forgalmának mintegy negyedét teszik ki.

“Április 11-i bejelentésünknek megfelelően, tengerentúli járataink átköltöztetése a 4-es terminálról a Heathrow Terminal 5-re több fázisban történik meg. Ezt a döntést a zavartalan utasforgalom biztosítása érdekében hoztuk meg. A Heathrow Terminal 5 rendszerei immár megfelelően működnek, ezért június 5-én további tengerentúli járatok üzemeltetését helyezzük át az új terminálra.” - mondta Willie Walsh, a British Airways vezérigazgatója.

“A British Airways légitársasággal együttműködve dolgoztunk azon, hogy megoldjuk a Heathrow Terminál 5 működésének kezdeti nehézségeit, és felkészüljünk a tengerentúli járatok átköltöztetésének soron következő fázisára. A közös munka a fennmaradó tengerentúli járatok migrációja tekintetében folytatódik.” - mondta Colin Matthews, a BAA vezérigazgatója.

A 4.3 milliárd font értékű beruházással felépült modern terminál, mely Anglia legnagyobb önmagában álló épülete, évente 30 millió utas kiszolgálására képes.

forrás: British Airways