Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Befellegzik a rövid távú repülésnek?
2008. április 16.

A független YouGov kutató és tanácsadócég szerint sok angol utazó számára „szociálisan elfogadhatatlanná” válik, hogy a közeli úti célokra repülővel utazzanak.

A kutatásban megkérdezettek több mint harmada szerint néhány éven belül környezetvédelmi okokból a közeli úti célokra irányuló repülős utak háttérbe szorulnak olyan desztinációk esetében, ahova alternatív közlekedési eszközként a vasút is szóba jöhet. A kutatásban megkérdezett 2246 ember több mint fele válaszolta, hogy 300-400 mérföldön belüli úti célra tervezett utazásukkor szem előtt tartják az utazás környezetre gyakorolt hatását. 33 százalék válaszolta, hogy rövid távú utazásukkor fontosabb, vagy sokkal fontosabb szempont a környezet megóvása, mint az a tavalyi évben volt. 5 százalékuk állította, hogy egy-két éven belül környezetvédelmi okokból repülő helyett vasúttal szándékoznak eljutni az Anglián belüli és a közeli európai úti célokra.

A tanulmány eredményeit támasztják alá az Eurostar statisztikái is. Az Európa nagyvárosai és Anglia között gyorsvasúti összeköttetést biztosító társaság utasainak szám az idei első negyedévben 21,3 százalékkal nőtt 2007-hez képest. Az első három hónapban összesen 2,17 millióan választották az Eurostar járatait. A társaság rekord pontosságot ért el, a vonatok 93,6 százaléka időben, vagy a menetrendhez képest 15 percen belül érkezett meg.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia