Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A japánok virágnéző ünnepsége
2008. április 16.

Japánban évszázadok óta minden áprilisban együtt gyönyörködnek az emberek a cseresznyevirágzásban, miközben elmerengenek a tiszta szépség és az élet mulandóságán. A tömött virágaikkal gyönyörködtető díszfák nem igényelnek több törődést, mint gyümölcsöt is termő rokonaik.

A fajták különbözősége és a hosszan elnyúló szigetlánc észak-déli irányú elhelyezkedése miatt Japánban több hét eltéréssel virágzanak a cseresznyefák. A meteorológiai intézet zónánként, naponta közli a virágzás várható idejét, hogy senki ne maradjon le az ohanaminak nevezett, hagyományos virágnéző ünnepségekről.

A japánok nemzeti jelképe a szakura, vagyis a cseresznyevirág. A díszfákat kizárólag szépségük miatt nemesítik, és közel négyszáz fajtát különböztetnek meg. A lombfakadás előtt nyíló fehér vagy rózsaszín virágok hatalmas, tömött gömböket alkotva elborítják az ágakat.

A budapesti Füvészkert látogatói japán módra ünnepelhetik a tavasz beköszöntét: ha úgy tetszik, akár családi-baráti piknikezés közben is gyönyörködhetnek a díszbe öltözött cseresznyefákban. Idén a virágzás várhatóan április 20-áig tart.

forrás: www.Stop.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Japán