Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Zavargások az Egyesült Arab Emírségekben
2008. március 20.

Autókat gyújtogattak az éhbérért dolgozó dél-ázsiaiak az Egyesült Arab Emírségekben. A rendőrség ezer munkást vett őrizetbe.

Zavargásba torkollott egy sztrájk az Egyesült Arab Emírségekben: a munkabéremelést követelő dél-ázsiai vendégmunkások táborukban kocsikat gyújtottak fel, betörték az épületek üvegeit, és lángra lobbantották az egyik épület földszintjét, írja az MTI információira hivatkozva az Index. A rendőrség nagy erőkkel avatkozott közbe, és helyszíni beszámolók szerint legalább ezer embert őrizetbe vett.

Az Emírségekben az elmúlt években óriási tempójú építkezések kezdődtek. A kormányzat célja az, hogy az országot a nemzetközi turizmus egyik központjává tegye, így pótolva a kimerülőben lévő olajkészletekből származó és előbb-utóbb eltűnő bevételeket. Az építkezéseken éhbérért alkalmazott külföldi (főként indiai, pakisztáni) munkásokat dolgoztatnak. A dollár gyengülése azonban ez utóbbiakat még az eddiginél is rosszabb helyzetbe hozta. A közép-keleti államban a sztrájk elvileg tilos, ám ennek ellenére az elmúlt hónapokban számos munkabeszüntetés volt, szintén a dollár gyengülése miatt. Az utóbbi hetekben hasonló akciók voltak több más gazdag Perzsa-öböl menti államban is.

forrás: www.turizmusonline.hu