Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A London Heathrow terminál 5-ön tartotta második ülését a British Airways gyermektanácsa
2008. március 11.

Komoly témákról játékos könnyedséggel: fókuszban az új terminál és a légiközlekedés jövője

Megtartotta második összejövetelét az a 12 tagú nemzetközi gyermektanács, amelyet a British Airways alapított annak érdekében, hogy a légitársaságot és a légiközlekedési iparágat érintő stratégiai témákkal kapcsolatban gyermekek véleményét és tanácsait kérje ki és integrálhassa fejlesztési folyamataiba. A 8-12 éves korú gyermekekből álló British Airways Gyermektanács tagjai ezúttal a légitársaság március végén megnyíló új otthonába látogattak el. A London Heathrow Terminál 5-ön (T5) a légitársaság szakemberei az új komplexum gyermekeknek szánt szolgáltatásairól, az üzleti várókban létesült Kids Zone-ok kialakításáról valamint a jelenlegi online szolgáltatások és fedélzeti catering jövőbeni fejlesztési irányairól és a 2010-től forgalomba álló A380-as repülőgépek belső kialakításáról kérték ki a gyermekek véleményét.

A második összejövetelükön a gyermektanács tagjai már komoly, valóban stratégiai kérdésekkel foglalkoztak. A gyermekeket a március 27-én megnyíló 5. terminálra invitálták a légitársaság szakemberei. A T5-ön a fiatalok kipróbálhatták és véleményezhették a komplexum önkiszolgáló check-in automatáit és kinyomtathatták beszállókártyájukat egy képzeletbeli Miami járatra. Ezt követően a gyermekek, mint egy igazi British Airways utas, kipróbálhatták a T5 minden olyan szolgáltatását, amely a megnyitót követően utasok millióinak áll majd rendelkezésére.

A Gyermektanácsa tagjai örömmel próbálták ki és véleményezték a T5 új üzleti váróiban létesült Kids Zone-okat (Gyermek Zónák), hiszen ezek kialakításában a gyermekek korábbi javaslatait is figyelembe vették a légitársaság szakemberei, akik az új terminál mind a 4 Kids Zone részlegébe Play Station konzolokat, interaktív TV-ket és internet kapcsolattal ellátott számítógépeket telepítettek.

„Gyermekeink a jövő letéteményesei, ezért a légiközlekedés jövőjének alakításába szeretnénk őket már ma, napjainkban minél nagyobb mértékben bevonni.” – mondta Anna Ingham-Grant, a British Airways Magyarországért, Szlovákiáért és Cseh Köztársaságért felelős kereskedelmi igazgatója. „A gyermekek minden kötöttségtől mentes kreativitása lehetővé teszi azt, hogy az iparág ismeretét a gyermeki látásmód praktikumával ötvözzük, így formálva és alakítva a nem is olyan távoli jövőt.” – tette hozzá a szakember.

A Gyermektanács tagjainak véleményét a légitársaság szakemberei több stratégiai fontosságú kérdésekben is kikérték. A gyermekek ötleteket adhattak a British Airways vállalati társadalmi felelősségvállalási tevékenységéhez, véleményezhették a légitársaság fedélzeti étrendkínálatát, végül de nem utolsó sorban javaslatokat tehettek a 2010-től forgalomba álló A380-as szuperjumbo gépek belső terének kialakítására vonatkozóan.

forrás: British Airways