Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Újra két kézipoggyász vihető fel Angliában
2008. január 15.

A Brit Közlekedési Minisztérium döntése szerint több angliai repülőtéren is megszűnik az a korábban életbe léptetet szigorítás, ami mindez idáig csak egy kézipoggyász felvitelét tette lehetővé a repülőgépek fedélzetére.

A döntés értelmében a British Airways már január 7-től újból lehetővé teszi a Heathrow repülőtéren átszálló, vagy onnan útnak induló utasai számára azt, hogy egyszerre két kézi poggyászt vihessenek fel a repülőgépre.

Az intézkedés nemcsak Heathrow-n, de több angliai repülőtéren (London City, aberdeeni, edingburgh-i, glasgow-i és manchesteri repülőtereken) is érvénybe lép. A csomagok méreteire vonatkozó szabályok a következők: egy bőrönd, amely nem nagyobb, mint 56 cm x 45 cm x 25 cm (beleértve a bőrönd kerekeit, a zsebeit és a fogantyúit is); egy aktatáska vagy laptop méretű táska. A kézipoggyász összsúlya nem haladhatja meg a 23 kg-ot, azt az utasoknak segítség nélkül el kell tudniuk helyezni a repülőgépen fedélzeti csomagtartóiban. Nincs változás a folyadék mennyiségére vonatkozó szabályozásban. A fedélzetre vihető folyadék mennyisége továbbra sem haladhatja meg a 100 ml-t.

Folyadék a gépek fedélzetére csak átlátszó, lezárható műanyag zacskóban vihető fel. Az a megszorítás, amelynek értemében csak egy kézipoggyász vihető fel a gépekre továbbra is érvényben marad a Gatwick repülőtéren, illetve néhány kisebb angol repülőtéren. A légitársaság továbbra is együttműködik majd a Brit Közlekedési Minisztérium megfelelő részlegeivel, valamint az egyes repülőtér üzemeltetőkkel annak érdekében, hogy a British Airways utasaira vonatkozó megszorítások az összes angliai repülőtéren feloldásra kerüljenek.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia