Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Air France: in-flight mobiltelefon-szolgáltatás
2008. január 02.

Az Air France a világ első olyan légitársasága, amely in-flight mobiltelefon-szolgáltatást biztosít nemzetközi járatain.

Mostantól a Mobile OnAir rendszernek köszönhetően az európai vonalakon közlekedő egyik Airbus A318-as típusú repülőgépen utazók sms és mms üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak, illetve e-maileket küldhetnek minden olyan telefonon keresztül, amely internet hozzáféréssel rendelkezik.

Az új szolgáltatás próbaüzemének második felében telefonhívások kezdeményezésére és fogadására is lehetőség nyílik. A repülőgép utasai egy kérdőív kitöltésével véleményezhetik az új szolgáltatást, a hat hónapos próbaidőszak végén a visszajelzések kielemzését követően az Air France eldönti, hogy bevezesse-e a szolgáltatást az összes járatán.

Az Európai Légiközlekedés Biztonsági Szervezet (EASA) által hitelesített Mobile OnAir onboard mobiltelefon-rendszer nem zavarja az Airbus A318-as rádiónavigációs eszközeit. Használata kizárólag akkor engedélyezett, amikor a repülőgép eléri az utazómagasságot és a "Kapcsolja ki telefonját" jelzés kialszik. A rendszer 3 000 méteres (10 000 láb) magasságban aktiválódik. Az OnAir több mobilszolgáltatóval szerződésben áll, többek között a három legnagyobb francia céggel (Orange, Bouygues Telecom és SFR).

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Franciaország