Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Testdíszítés és ékszerek Keleten
2000. augusztus 29.

Ma már Magyarországon is megtalálhatóak, kivitelezhetőek azok, a több ezer éves, hagyományos keleti testdíszítési módok (test-, arc-, kézfestés). A trendek szélesednek, a különleges és hagyományos dolgok ma már eljutnak az egyik kultúráktól a másik kultúráig.

A több mint 10 éve működő Bahia üzlethálózat jóvoltából megvásárolhatóak a nepáli kézművesek ezüstékszerei, valamint a test díszítéséhez szükséges kellékek, pl. a henna amely a henna nevű növény porából áll, és rendkívül jól alkalmas mind a bőr felületének, mind a hajnak, körömnek (ez egy ősi hindi szokás, nem hinném, hogy itthon divatba jönne, pl. a körömlakk helyett). A henna alkalmasabb is hajfestésre, mert egészséges is, (táplálja, erősíti a hajgyökereket) és a szín, árnyalat, amit kölcsönöz a hajnak,sokkal természetesebb, mint egy polyvinyl hajfesték által adott.

A hindu nők előszeretettel rajzoltak, különböző, gyakran mágikus jelentéssel is bíró jeleket kézfejükre. Ehhez egy speciális maszkra is szükség volt, amit azután kitöltöttek szintén a henna növény porát tartalmazó kenőccsel. A test más pontjain is díszítették bőrüket ezekkel a rajzolatokkal.

A bindi, azaz homlokdísz a hinduk szent jele is divattá vált az idők során. Kis fémdobozokban egy-egy különböző formájú, színű homlokdíszt kapható, amit a Harmadik Szem, az Igazlátás Szemének helyére, (a két szemöldökünk közé), helyezve különleges díszévé válhatunkszórakozni induló társaságunknak.

A mai korban jelent meg az egészen vékony, műanyag láncszemekből álló, tetoválást utánzó gyűrű, karperec és persze nyaklánc is .

Ezeket, és még sok más érdekes Közel- és Távol-Keleti dolgot, mind megvásárolhatjuk a Bahia cég üzeleteiben, vagy online-shopjukban.

Címek: VIII. Baross u. 5, V. Régiposta u. 8.
Illetve a www.bahia.hu oldalon találhatnak további információkat az érdeklődők!

Eleven