Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Air France bemutatja legfontosabb utasainak új A380-asát
2007. november 13.

Tegnap egy, a Párizs - Charles de Gaulle-ról induló A380-as típusú repülőgép végrehatotta első leszállását a Montreal - P.E. Trudeau (Quebec, Kanada) repülőtéren.

Első útját követően ez az extra széles törzsű repülőgép további bemutató repüléseket hajt majd végre a világ más pontjain, bizonyítva ezzel, hogy tökéletesen kompatibilis a fogadására tervezett különböző repülőtér-struktúrákkal. A repülőgép első útján, csakúgy mint a november 15-én esedékes visszaúton, az Airbus és az Air France pilótái és légi utaskísérői alkotják a személyzetet. A bemutató repüléseket az európai repülőgépgyártó felügyeli. Az Airbus háromosztályos elrendezésű superjumbójának fedélzetére a repülőgépgyártó és a légitársaság legfontosabb vevőit hívták meg, továbbá azokat az alkalmazottakat, akik nyertesként kerültek ki a kifejezetten erre az eseményre szervezett nyereményjátékból.

Az Air France 2009 tavaszán három A380-ast indít első útjára. A légitársaság az elmúlt pár hónapban azon munkálkodott, hogy integrálja új repülőgépét flottamenedzsmetjébe.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Párizs
Franciaország