Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új útvonalon az Eurostar
2007. november 14.

November 13-án este befutott az utolsó Eurostar vonat is a londoni Waterloo állomásra. November 14-től az Eurostar vonatok már Kent északi részén keresztül közlekednek a La Manche-csatorna alatt átvezető alagút kijáratától az újonnan épült végállomásig, a St. Pancras nemzetközi pályaudvarig. Az új, szupergyors szakasznak köszönhetően London alig 2 órányira lesz Brüsszeltől, és csupán 2 óra 15 percre Párizs központjától, Lille lakosai pedig akár 80 perc elérhetnek a St. Pancras pályaudvarra.

St. Pancras elhelyezkedése stratégiailag igen kedvező a nagy sebességgel haladó vonatok fogadására, amelyek pár óra alatt elszállítják utasaikat Anglia keleti, északnyugati vagy északkeleti részére, de még akár Skóciába is.

Az Eurostar bizakodva tekint a jövőbe, és reményeik szerint Anglia keleti régiója évente akár 60 ezerrel több látogatóra is számíthat Franciaországból, hála a jelentős fejlődésen átesett utazási lehetőségeknek a St. Pancras közelében található állomásokról. Anglia délkeleti részén az Ashford nemzetközi pályaudvaron ugyan csökken majd a vonatforgalom, de az új ebbsfleeti Eurostar-állomásról indulva bárki könnyedén bejárhatja majd Észak-Kentet, Essexet vagy Kelet-Angliát.

forrás: www.visitbritain.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia