Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Az Aloe Vera csodái
2000. augusztus 24.

Az Aloe vera (latin nevén Aloeaceae) tényleg csodaszernek minősül a biopatikában.

Felhasznált részei a levelekben található nyálkás (kissé beszárítva gélszerű) nedv és a szárított levelek pora. A levél nedve sebforrasztó, hámosító, "gin tonic", a szárított levél pora epehajtó, hashajtó.

A proteinek aloinok, szaponinok és szerves savak amiket az aloé tartalmaz, a legfontosabb összetevői hatóanyagának.

Az aloé a szanszkritban a "kumasi" nevet viseli, jelentése "istennő". Az ayurvédikus orvoslás ösztrogénképző sajátságúnak tartja az aloé gélt, ami egybevág a nők szervezetére gyakorolt vitalizáló,tonizáló hatásával. A kelet-indiai nők szépségüket igyekeznek megőrizni vele, eltüntetve az öregedés tüneteit. Nyugaton a felhígított nedvet enzimműködést serkentő hatása miatt használják minden nap. A gélt a sebek és égési sérülésekgyógyítására alkalmazzák. Az aloét tartalmazó after-sun készítmények illetve a gél a leghatásosabbak a leégésre.

Kimagasló szerepet játszik a nőgyógyászatban. Ha egy kávéskanál aloét legalább három hónapon keresztül szedünk, nemcsak a májműködést hozza rendbe és szabályozza, de megszünteti a menstruációt megelőző kellemetlen tüneteket is.

A szárított aloé pora az egyik legjobb növényi hashajtónak számít és jót tesz a májnak is. Adagolás: a gélből, illetve a folyadékból vegyünk be naponta 3x1 evőkanálnyit gyümölcslében. Az aloé porából 1-1 kávés kanállal szedjünk. Gyömbérrel (Zingiber Officinale) együtt szabad csak bevenni, mert bélgörcsöket okozhat.

Eleven