Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Felvilágosító kampányt indít az Egészségtudatos Utazásért Program
2007. október 27.

Újabb fejezetéhez érkezett az Egészségtudatos Utazásért Program.

Tavasszal a program azt tűzte ki céljául, hogy a mediterrán országokba utazók figyelmét felhívja az ott előforduló betegségekre, egészségügyi veszélyekre. Most széles körű tájékoztató kampányt indítanak, amelynek célja az egzotikus, trópusi országokba utazók egészségügyi felvilágosítása.

A program keretében felhívják a figyelmet az egyes régiók egészségügyi veszélyeire, illetve szeretnék az utasokat rábírni arra, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal forduljanak háziorvosukhoz, vagy látogassanak el valamelyik közeli oltóközpontba, és kérjenek szaktanácsot a célországban előforduló betegségekről és azok megelőzési módjairól.

Évente Magyarországról több mint 100 ezer ember utazik valamilyen egzotikus országba, közülük kb. 8-10 ezren fordulnak orvoshoz tanácsért és védőoltásért. Az utazók 10 százaléka megbetegszik az utazás alatt, ebből 1100 betegnek kórházi kezelésre van szüksége. A prevenciós kampány hatására remélhetőleg egyre több utazó tájékozódik a megelőzésről. Az utasok hasznos információkat találhatnak a www.utazaselott.hu portálon is.

forrás: www.turizmusonline.hu