Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Egyre többen tervezik a nyaralásukat az interneten
2007. október 19.

A világháló szerepe folyamatosan nő az utazások megtervezésénél, állapította meg az Európai Turizmus Intézet (ETI). A megkérdezett európaiak 67,7 százaléka maga szervezi a nyaralásait és utazásait, vagyis nem vesz igénybe semmilyen külső segítséget.

"Úgy számoljuk, hogy az interneten utazásokat lefoglaló és szervező emberek száma jövőre tovább nő" - nyilatkozta Bert Hallerbach, az ETI piackutatási vezetője. A legnépszerűbb utazási célpontnak Németország, Spanyolország és Olaszország számított, de sokakat érdekelt Ausztria, Franciaország, Törökország és Lengyelország is. Kevesebben utaztak viszont Hollandiába és Görögországba.

A szakemberek becslése szerint ebben a németek járnak az élén, nyolcvan százalékuk már most azon gondolkozik, hová utazzon 2008-ban. Az ETI felmérése szerint idén már a németek 60,5 százaléka tervezte meg a nyaralását a világháló segítségével, tavaly ugyanez az arány még csak 48 százalék volt.

Ezzel párhuzamosan fokozatosan csökkent az utazási irodákban személyesen érdeklő turisták száma. 2005-ben még az emberek 27 százaléka fordult utazási irodákhoz, jelenleg ez az arány már csupán 22,7 százalék. (sg.hu)

forrás: www.turizmuspanorama.hu