Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Utazás a kommunizmus szigetére
2007. október 05.

Augusztusban harminc magánszemély vehetett részt a Koreai Barátság Egyesület által szervezett rendhagyó észak-koreai látogatáson, írja a Magyar Hírlap.

A kommunista országba csak ritkán léphetnek külföldiek, különösen ilyen "nagy számban". Észak-Koreába magánszemélyek a Koreai Barátság Egyesület közreműködésével utazhatnak.

A spanyol székhelyű szervezet szoros kapcsolatot ápol a délkelet-ázsiai ország vezetésével. Kéthavonta harmincfős csoportokat szerveznek, tagjai a világ bármely tájáról érkezve másfél hetet tölthetnek a kommunista államban. Észak-Korea jelenleg nem fogad dél-koreai, amerikai és japán állampolgárokat, a vízumegyezmények hiányára hivatkozva. Nem vehetnek részt a kiránduláson filmesek és újságírók sem.

Az egyesület által kért félmillió forintos ár tartalmaz egy egy éjszakára szóló szállodai díjat Pekingben, a phenjani közlekedés díját, valamint tizenegy napi szobaárat egy háromcsillagos hotelben Észak-Koreában teljes ellátással és múzeumbelépőkkel. A kínai és az észak-koreai főváros közötti repülőút száztízezer forintos díját és a vízumköltséget az utasnak külön kell megtéríteni. A látogatókra a népköztársaság szigorú szabályai vonatkoznak: tilos bevinni videokamerát, növényeket, állatokat, fegyvereket, propagandanyomtatványt, rádiót, mobiltelefont, vagy egyéb, vezeték nélküli kommunikációs eszközt.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Észak-Korea