Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Boeingek is leszállhatnak majd Pécsett
2007. október 02.

A pécsi önkormányzat már korábban döntött arról, hogy 2010-re, mikor a megyeszékhely Európa kulturális fővárosa lesz, 160-170 személyes gépek fogadására is alkalmassá teszik a pogányi repteret. Tasnádi Péter polgármester elmondta: az önkormányzat a fejlesztést magántőke bevonásával szeretné megvalósítani. Több befektetővel tárgyalnak a légikikötő eladásáról, illetve bérbeadásáról. Ha nem sikerül, a város, illetve a tulajdonában lévő Pécs-Pogány Repülőtér Kft. valósítja meg a 3,21 milliárd forintos beruházást.

A hatástanulmány kész. A fejlesztést hitelből finanszírozzák. (A helyhatóság a közelmúltban döntött, hogy az EKF program önrészének biztosítása érdekében az Európai Beruházási Banktól 39 millió euró, mintegy 10 milliárd forintos hitelt vesz fel, melyre a kormány garanciát vállalt.) A kifutópályát meghosszabbítják, ezáltal többek közt Boeing gépek fogadására is alkalmas lesz.

A jelenlegi kifutópálya 46 tonnás, 90-100 fős légi járművek le- és felszállását teszi lehetővé. Így Pogány a fapados gépek többségét sem tudja fogadni.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Pécs
Magyarország