Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Bruttó árakat hirdet a British Airways
2007. szeptember 27.

"Valós képet tükröz": a jegyár, a repülőtéri illeték valamint a szolgáltatási díj összegét együtt hirdeti a légitársaság

Bruttó árképzést vezet be és jelenít meg hirdetéseiben Magyarországon a British Airways. A légitársaság a jövőben egy összegként tünteti fel hirdetéseiben és a ba.com internetes oldalon a repülőút összköltségének valamennyi elemét, azaz a repülőjegy árát, a repülőtéri illetéket valamint a szolgáltatási díj összegét. A bruttó árképzés hazai bevezetésével a British Airways célja az, hogy pontos és transzparens információkkal lássa el az utasokat a repülőút valamennyi költségéről. A bruttó árképzést a Magyarországon működő klasszikus - teljes szolgáltatást nyújtó - légitársaságok közül elsőként, és a 2008. januárban életbe lépő EU direktívát is megelőzve vezeti be a British Airways.

A repülőjegy árak kommunikációja Magyarországon az utóbbi években diverzifikált, de néha irreális képet mutat. Az egyes szolgáltatók által szélsőségesen alkalmazott, számos esetben az ingyenes utazás lehetőségét sugalló árképzés megtévesztő lehet az utasok számára.

Ezen szempontokra tekintettel, és a transzparens árképzés iránti utazói igényekre válaszul a British Airways ezért úgy döntött, hogy a jövőben csak bruttó árakat jelenít meg hirdetéseiben Magyarországon és a ba.com internetes oldalon található magyar nyelvű foglalási rendszerben. Ez azt jelenti, hogy hirdetéseiben a légitársaság ezentúl, egy összegként hirdeti a repülőút árának valamennyi részköltségét; azaz a repülőjegy árát, a repülőtéri illetéket valamint a szolgáltatási díj összegét. A ba.com oldalon a légitársaság részletezi a jegy árát, az azt terhelő adókat és illetékeket és teljes árként ezek végösszegét láthatják az utasok.

"A British Airways már a legtöbb európai országban alkalmazza a bruttó árképzést. Az árképzési modell hazai bevezetésével légitársaságunk ezt a trendet kívánja követni és egyben eleget kíván tenni az utasok transzparens és pontos tájékoztatással kapcsolatos elvárásainak." - mondta Anna Ingham-Grant, a British Airways Magyarországért, Szlovákiáért és Cseh Köztársaságért felelős kereskedelmi igazgatója. "Mivel a bruttó árképzést versenytársainkat és a vonatkozó EU direktíva életbe lépését is megelőzve vezetjük be, áraink magasabbnak tűnnek majd, holott "csak" a teljes képet tükrözik. Hisszük, hogy az utasok a hiteles és pontos tájékoztatást lojalitásukkal honorálják." - tette hozzá az igazgató.

A bruttó árképzés bevezetését követően a légitársaság legalacsonyabb, 26.000 forintba kerülő, retúr Budapest-London repülőjegye például, a repülőtéri illetékkel valamint a szolgáltatási díjjal együtt, a ba.com oldalon történő foglalás esetén, 48.900 forintként jelenik meg a légitársaság hirdetéseiben és honlapján. A nettó és a bruttó árképzés közötti különbséget érzékelteti az is, hogy egy korábban 145.800 forintért hirdetett retúr Budapest-London-Hong Kong repülőjegy árát a jövőben, a repülőtéri illetékkel és a szolgáltatási díjjal együtt, a ba.com oldalon történő vásárlás esetén, 202.400 forintként tünteti majd fel a British Airways.

forrás: British Airways