Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ukrajna csodái
2007. szeptember 06.

Az Ukrajna 7 Csodája akció szervezői a múlt héten hirdették ki az internetes szavazás és a szakértői csoport javaslatainak összegzéseként született végeredményt.

Az internetes szavazásban összesen 76 889 számítógép-felhasználó vett részt. A Mikola Tomenko volt parlamenti képviselő által vezetett kezdeményező csoport a kezdeti 100 előterjesztésből 21 jelöltet - köztük a munkácsi várat - választotta be azok közé, amelyek az Ukrajna 7 csodája cím valamelyikéért versenyezhettek.

A világhálón folyó szavazás nem volt zökkenőmentes, mivel néhányan többször is megengedhetetlen módszerekkel próbálták növelni a voksok számát. Emiatt a lebonyolítók összesen mintegy tízezernyi szavazatot voltak kénytelenek figyelmen kívül hagyni. Ezt egyebek között Munkács vára is megszenvedte - adta hírül a karpatinfo.hu.

Az ország hét csodáját megillető címet végül a szavazók, valamint a történészekből, esztétákból és építészekből álló szakértői csoport voksai alapján a Kamjanec Nemzeti Park, a kijevi Lavra barlangkolostor, a Szofijivka arborétum, a kijevi Szent Szófia székesegyház, a tavrijai Herszonesszosz, a Hortica Nemzeti Park és a Hatiny i-erőd érdemelte ki.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Ukrajna