Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Átadták Ázsia legnagyobb szállodaegyüttesét
2007. augusztus 29.

Augusztus 28-án Macaun megnyílt az itáliai Velence városát idéző Venetian, Ázsia legnagyobb üdülőkomplexuma.

A 2,4 milliárd dolláros beruházással felépített, 3000 szobás Venetian-Macao-Resort-Hotel több mint 111 ezer négyzetméternyi rendezvényterületet kínál a vendégek számára. Jelenleg ez Ázsia legnagyobb épülete, amelyben 350 luxusárut forgalmazó bolt és 30 étterem is helyet kapott. A szobák 70 négyzetméteres alapterületűek.

A Venetian kiötlője, Sheldon Adelson, a Las Vegas Sands Corporation vezérigazgatója, aki elhatározta, hogy létrehozza az ázsiai Las Vegast. A Venetian az első szálloda az egykori portugál gyarmat Cotai-partvidékén, a következő 2,5 éven belül további 13 szállodát építenek fel ezen a partszakaszon. A fejlesztések eredményeként 20 ezer szobás szállodai kapacitás és 1000 rendezvényterem áll majd három év múlva a vendégek rendelkezésére.

A nagy szállodamárkák közül a Four Seasons, a Shangri-La, a Raffles, a Sheraton, a Hilton és a Conrad is képviselteti majd magát az új macaui üdülőhelyen. A Sands néhány éve jelen van az immár Kínához tartozó szigeten, miután kaszi nó-üzemeltetési koncessziót nyertek, és 2004 májusában megnyitották a szintén grandiózus Sands Macau kaszinót.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Makaó (Portugália)