Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Törökország egyre kedveltebb úticél
2007. augusztus 02.

Az európaiak változatlanul szívesen töltik vakációjukat Törökországban. Az idei év első felében 13,44 százalékkal több EU-polgár utazott a két kontinensen fekvő országba, mint a megelőző év hasonló időszakában. A magyarországi foglalások kis mértékben ugyan visszaestek, de ez inkább a magyar gazdasági helyzet általános gyengeségének tudható be, vélik a Török Idegenforgalmi Képviselet bécsi munkatársai.

A 2006. évi mérséklődést követően az idei év első hat hónapjában a török statisztikai adatok szerint 8,4 millió turista érkezett Törökországba az Európai Unióból. A legtöbben, 1,7 millióan Németországban választották úticélul a Boszporusz két oldalán fekvő államot.

Jelentősen megugrott a Kelet-Európából érkezők aránya is: Csehországból 42, Szlovákiából 52, Lengyelországból 37 százalékkal érkeztek többen, mint egy évvel korábban. Magyarországról 2007. január és június között mintegy 29 ezer turista érkezett Törökországba. Ez több, mint 2005 hasonló időszakában (26 ezer), de 3,74 százalékkal kevesebb mint tavaly (közel 30 ezer).

A Magyarországért is felelős bécsi idegenforgalmi képviselet szakembereinek véleménye szerint ennek elsődleges oka a reálkeresetek csökkenése illetve az életszínvonal romlására vonatkozó előrejelzések Magyarországon. Örvendetes viszont, hogy a piaci hírek szerint a Törökországba irányuló foglalások kisebb mértékben estek vissza, mint az egyéb úticélok iránt tapasztalható átlagos kereslet.

Egyre vonzóbbak a turisták számára a városlátogatások és kulturális utazások. Ezen a területen Isztambul, Kappadókia és Efeszosz bizonyultak a legnépszerűbbnek. Amíg korábban Törökország elsősorban tengerpartja révén vonzotta vendégeket, mára megnövekedett az egyéb kínálat is: golfpályák, kongresszusi központok, különleges hangulatú anatóliai városok, történelmi és régészeti emlékek várják a látogatókat.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Törökország