Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Hogyan lett a gazdagság szinonímája a kis halászfalu?
2007. augusztus 01.

A kis francia halászfalu a Földközi-tenger csillogó gyögyszemévé nőtte ki magát az utóbbi évtizedekben. Egy Saint Tropez-i ingatlan ma már a gazdagság szinonimája.

Lakásvásárlás szempontjából Saint Tropez a világ tíz legdrágább településének egyike. Az alig hatezres kisvárost a hatvanas évek elején akkor kapta szárnyára a világhír, amikor Brigitte Bardot házat vásárolt a csendes öböl partján. Ez után a franciák bálványát más hírességek, filmcsillagok is követni kezdték. Így lett a kis halászfaluból extravagáns üdülőhely.

St. Tropez-be naponta több mint tízezer turista érkezik, s kikötőjében is ezres nagyságrendben horgonyoznak a luxusjachtok. Az üzletek rendkívül elegánsak, s nem is olcsók. Persze, nem lehetnek filléres butikok, ahol a filmvilág sztárjai vásárolnak. Márpedig a hírek szerint itt költi el pénzét Sophie Marceau és a tíz éve a Leon, a profiban hírnevet szerzett Jean Reno is.

A városka történelmi múltja sem elhanyagolható. Kevesen tudják, hogy a második világháborúban komoly szerepet töltött be. 1944. augusztus 15-én többek között itt kezdődött a szövetségesek dél-franciaországi partraszállása. A leghíresebb épület, egy korábbi kápolna a Gabriel-Péri nevű utcácskában lelhető fel, ma a Modern Művészetek Múzeumát találjuk itt.

A legtöbb alkotás Paul Signactól származik, a legnevesebb festmény pedig Henri Matisse Cigánylánya. A partszakasz ódon házai között mai, modern művészek alkotásaival találkozhatunk. (Dunántúli Napló)

forrás: www.Stop.hu