Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

"Egy világ" - Végtelen számú utazási lehetőség a láthatáron
2007. augusztus 01.

Világkörüli utazásra invitál a British Airways, a oneworld légiszövetség vezető légitársasága

A oneworld légiszövetség bővítésével tovább szélesedett az utazási horizont a nemzetközi és a magyar utasok milliói számára, akik immár egyetlen klikkeléssel 10 légitársaság, 142 országban lévő 688 célállomása közül választhatnak. A oneworld légiszövetségen belül, Magyarországon ma a British Airways kínálja a legkedvezőbb árú és legrugalmasabb csatlakozással rendelkező világkörüli utazási lehetőségeket az utasoknak, akik akár egyetlen e-Ticketet váltva körbeutazhatják a Földet. Az utasok a világkörüli utazásokat a megtett légimérföldek vagy a meglátogatott kontinensek száma alapján, az útszakaszonként árazott jegyekhez képest akár 60-70 százalékkal olcsóbban válthatják meg. Az adott célállomás nevezetességeinek felfedezésében valamint szabadidős programjainak kiválasztásában a British Airways honlapján, a ba.com oldalon a most megújult "nemzetközi online utikönyv" segíti az utasokat.

A British Airways kimutatásai szerint minden 4. magyar utas a tengeren túlra utazik a légitársasággal, amely a oneworld légiszövetség vezető légitársaságaként a szövetség tagjai által repült 142 országból 93-ba, a 688 kiszolgált célállomás közül pedig 214-be közlekedtet menetrend szerinti járatokat. Kiterjedt járatrendszere és útvonalhálózata révén, a oneworld légiszövetségen belül, a magyar utasok számára ma a British Airways nyújtja a legkedvezőbb árú világkörüli utazási lehetőséget, a legrugalmasabb csatlakozási lehetőségek biztosítása mellet. A légitársaság Budapestről napi három járatot üzemeltet London legnagyobb repülőterére, a Heathrow-ra, ahonnan saját járatrendszerével szinte a világ minden tájára rugalmas csatlakozási lehetőséget biztosít az utasoknak.

Egy világkörüli utazásra a British Airways-nél már akkor is lehetőség van, ha az utazó Ausztráliába utazik. A British Airways-szel Londonon keresztül utazva Bankok-ba, majd onnan a Qantas-szal Sydney-be, a vakáció végén nem feltétlenül kell ugyanezen az útvonalon visszautaznunk. Ha egy valóban világkörüli élményt kíván átélni az utas, a visszaúton érdemes Los Angeles felé venni az irányt és az utat ott megszakítani, az ott eltöltött napokat követően pedig ugyancsak a British Airways-szel Londonon keresztül visszatérni Budapestre. Ez az út 390.000 forintos árával a legolcsóbb lehetőség a British Airways ajánlatai között egy világkörüli utazásra, annak ellenére, hogy valójában "csak" egy Sydney út oda és vissza.

A klasszikus világkörüli repülőjegyek ezzel szemben alapvetően két szempont szerint válthatóak. Az egyik esetben a megtett légimérföldek szerint áraz a légitársaság, míg a másik esetben a jegyárat a meglátogatott kontinensek száma alapján kell kifizetni, mindkét esetben mindössze kb. az eredeti ár harmadát fizetve.

A klasszikus világkörüli utak tárháza szinte végtelen az útvonalvariációkat és célállomásokat illetően. A legkedvezőbb árú utak egyike során például Budapestről a British Airways-szel Londonon keresztül Szingapúrba utazhatnak, onnan a Cathy Pacific fedélzetén Hong Kong-ba, majd a Japan Airlines-szal Tokióba repülhetnek az utasok, ahonnan az American Airlines-szal Los Angeles-be, majd New York-ba folytathatják útjukat, végül pedig ismét a British Airways járatával Londonon keresztül térhetnek vissza Budapestre. Ez a 3 kontinens 6 világvárosait érintő vagy tetszőleges útiterv szerinti, de 26.000 légimérföldnél nem hosszabb utazás most 496.400 forintba kerül az adók és illetékek nélkül, míg ha szakaszonként, azaz nem csomagban vásárolná meg az utas, akkor az ár akár az 1,3 millió forintot is elérné.

A kicsit merészebb és hosszabb szabadsággal rendelkező utasok nagyobb világkörüli utat is tehetnek. A British Airways nagyobb világkörüli "úticsomagjában" például Budapestről, a British Airways-szel Londonon keresztül Sydney-be, Melbourne-be, Auckland-ba való utazás, onnan a dél-amerikai Santiago de Chile-be, majd a brazil Rio de Janeiro-ba történő átutazás, valamint a Madridon keresztül Budapestre történő visszautazás foglaltatik benne. Ez a 4 kontinens 7 városát érintő vagy tetszőleges, de 29.000 légimérföldnél nem hosszabb utazás 637.700 forintba kerül az adók és illetékek nélkül, ellentétben az út 2 millió forintot meghaladó szakaszonkénti listaárával.

A magyar és a nemzetközi világutazók tájékozódását a British Airways honlapján, a ba.com oldalon megtalálható most megújult "nemzetközi online utikönyv" segíti az adott városokban. A http://eventsuk.britishairways.com/sisp/index.htm címen elérhető online útikönyvből az utazók egy kattintással tájékozódhatnak utazásuk állomásainak történelméről, kultúrájáról, nevezetességeiről, hagyományairól valamint arról, hogy milyen szabadidős programokat vehetnek igénybe kinttartózkodásuk alatt.

"A repülőjegy árak folyamatos csökkenése egyre több utas számára teszi azt lehetővé, hogy Európa országain túlmenően, más földrészek nagyvárosait is repülővel látogasson meg." - mondta Nagy Katalin, a British Airways Magyarországért, Szlovákiáért és Cseh Köztársaságért felelős marketing vezetője. "A világ tehát kitágult és az utazási lehetőségek száma szinte végtelen, hiszen az utasok a oneworld légiszövetség 10 taglégitársaságának 688 célállomása közöl választhatnak." - tette hozzá Nagy Katalin.

A oneworld a legkiterjedtebb nemzetközi útvonalhálózattal rendelkező légiszövetség. Az utasok szavazatai alapján, a brit Skytrax független közvélemény-kutató szervezet a 2006. évi World Airlines Awards-on a 10 oneworld taglégitársaság közül 3 légitársaságot is díjazott, ami egyben mutatja a szövetség minőségi légiközlekedési szolgáltatások és innováció iránti elkötelezettségét is.

A British Airways, a oneworld légiszövetség vezető légitársasága, 2006-ban a SkyTrax World Airline Award-on az üzleti utazók szavazatai alapján elnyerte az "Év légitársasága" díjat. A légitársaság 2007-ben a tekintélyes OAG (Official Airline Guide) nevű utazási és szállítmányozási információs szervezettől kapta meg az "Év Légitársasága" címet, amelynek iparági jelentőségét és súlyát az adja, hogy a szervezet elsősorban a törzsutasok, azaz a repülővel leggyakrabban utazó közönség véleménye alapján dönt.

forrás: British Airways