Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új, hidroplan járatok Málta és Gozo között
2007. július 25.

Július 23-tól már hidroplannal is lehet Málta és Gozo között közlekedni. A Harbourair Malta új szolgáltatással pótolja a tavaly novemberben beszüntetett helikopter szolgálatot. A két sziget közötti menetrendszerinti összeköttetés azonban csak az első lépés. A cég a közeljövőben bővíteni szeretné kínálatát, így hamarosan beindul a sétarepülés és a hidroplan bérlés, valamint további járatokat is indítanak más, közeli szigetekre.

A Málta-Gozo járatot a cég Dehavilland DHC-111 gépével repüli, hétközben napi 5, hétvégén napi 4 alkalommal oda és vissza. A gépet a kanadai Harbourair pilótái vezetik. Máltán a Valletta közeli Waterfront kikötő pontonjáról indulnak a járatok, Gozon pedig a Mggar kikitőből. Egy út 20 percet vesz igénybe, amiből kb. 10 perc maga a repülés. A hidroplan út ára szakaszonként 15 máltai font (kb. 35 euro) + 18% áfa

A gépek különlegessége, hogy alig több mint 100 méterrel a víz felett repülnek. A 13+1 fős gépek mindegyikén található egy ún. prémium ülés, közvetlenül a pilóta mellett. A feláras helyről a legjobb a kilátás, sőt az érdeklődők a pilóta és az irányítótorony közötti beszélgetésbe is belehallgathatnak fülhallgatójuk segítségével.

Várhatóan még a nyáron elindulnak a garantált félórás sétarepülések naponta 4 alkalommal 27 máltai font (kb 63 euro) + 18% áfa áron.

forrás: www.visitmalta.com , további info: http://www.harbourairmalta.com

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Málta
Málta