Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Új generációs repülõgép az easyJet-tõl
2007. június 19.

Múlt héten Londonban Andy Harrison, az easyJet vezérigazgatója bemutatta a légitársaság új-generációs, környezetvédelmi követelményeknek megfelelő rövid távolságon működő repülőgépének tervét.

A várhatóan 2015-ben üzembe lépő "easyJet ecoJet" névre keresztelt repülőgép 25 százalékkal lesz csendesebb, 50 százalékkal kevesebb széndioxidot és 75 százalékkal kevesebb nitrogénoxid-származékot bocsát majd ki, szemben a mai legmodernebb repülőgépekkel. A kibocsátás csökkenéséhez 25 százalékban a megújult meghajtók, 15 százalékban a könnyebb repülőgépváz, 10 százalékban pedig a gép kialakítása és a korszerűsített forgalomirányítás járul majd hozzá.

A könnyűsúlyú szerkezet és a nyitott rotorral rendelkező motorok a legmodernebb technológiákon alapulnak. Az új öko-utasszállító kevesebb, mint 47gramm széndioxidot bocsátana ki utaskilométerenként, a jelenlegi 97 grammal szemben. A mai repülőgépek általában 70 százalékkal bocsátanak ki kevesebb káros anyagot és 75 százalékkal csendesebbek, mint a hat vanas években közlekedő elődeik.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Nagy-Britannia