Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nyit a Rákóczi-barlang
2007. április 12.

2007. április 1-től előzetes előzetes bejelentés nélkül is látogatható a Bódvarákó melletti Esztramos-hegy területén található Rákóczi-barlang, amely az Aggteleki Nemzeti Park talán legszebb barlangja. A fenti időpontól kísérettel látogathatóvá vált a forgalom elől korábban elzárt Esztramos-hegy, a valamikori kőbánya területe is.

Az Aggteleki Nemezeti Park egyik legérdekesebb helye, a számos értéket rejtő Esztramos-hegy amely régebben mélyművelésű vasbányaként, majd később kőbányaként működött.
A bányászati tevékenység számos barlangot tárt fel és pusztított el az idők során. Sajátos elhelyezkedése, geológiai viszonyai több tudományterület kiemelkedő értékeinek kialakulását eredményezte.

Az Esztramos bemutatóhelyként történő kialakításának első lépése a Rákóczi-barlang szélesebb körben történő látogathatóságának megteremtése, amely így 2007. április 1-től előzetes előzetes bejelentés nélkül is látogatható! Az Esztarmos-hegy területén található barlang folyamatos nyitva tartással üzemel a korábbi gyakorlattól eltérően.

Nyitva tartási idő:
első túra indul: 09.30
utolsó túra indul: 15.30
A közbenső időszakban barlangtúrák óránként indulnak.

Tekinttel arra, hogy a fokozottan védett Rákócz-barlang kapacitása 10/fő csoport, így célszerű a szabad túra időpontokról érdeklődni a jósvafői jegypénztárban, vagy a 48/506-009 telefonszámon.

Előzetes bejelentkezés, további információ:
Tel.: 48/503-000 Fax: 48/503-002
E-mail: aggtelek@tourinform.hu
2007. április 1-től látogatójegy megváltásával kísérettel látogatható az Esztramos-hegy valamikori bánya területe is, amely korábban a látogatóforgalom elől elzárt terület volt.

forrás: anp.nemzetipark.gov.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Aggtelek
Magyarország