Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nosztalgia áron Londonba: 40 éve Magyarországon a British Airways
2007. április 02.

40 évvel ezelőtti árakkal ünnepli 40. magyarországi születésnapját a brit légitársaság

1967. áprilisától üzemeltet menetrendszerinti járatokat Budapest és London között a British Airways. A 40. magyarországi "születésnapja" alkalmából, egy nap erejéig "nosztalgia áron", azaz a 40 évvel ezelőtti árakon nyújt utazási lehetőséget Londonba a brit légitársaság, amely április 4-én a ba.com oldalon történő foglalás esetén, már irányonként 1.500 forinttól kínál repülőjegyeket a brit fővárosba. Ezzel egyidőben, az internetes oldalának online bevásárló kosarával lefoglalt londoni szállás, autóbérlés, transzferek és szabadidős programok árából 20 százalékos kedvezményt biztosít az utazóknak a British Airways.

A British Airways a 60-as éveket jellemző kelet-nyugati politikai szembenállás áthidaló követeként, az első igazi "nyugati" légitársaságként érkezett Magyarországra. A magyar és az angol kormány 1967. elején aktualizálta országaik érvényben lévő légügyi egyezményét, amely alapján 1967. április 1-én indíthatott Londonból Budapestre menetrend szerinti repülőjáratot a British Airways jogelődje, a British European Airways.

A légitársaság utaslétszáma ekkor még meglehetősen alacsony szintet, de folyamatosan növekvő tendenciát tükrözött. Magyarországi piaci jelenlétének első évében a jogelőd légitársaság mindössze 88 utast üdvözölhetett gépei fedélzetén.

"40 év egy fél emberöltő. Négy évtized egy ember és egy vállalat életében is nagy idő éppen ezért az ilyen kerek évfordulók alkalmával mindannyian nosztalgiával tekintünk vissza a mögöttünk hagyott évtizedekre." - mondta Nagy Katalin, a légitársaság Magyarországért, Cseh Köztársaságért és Szlovákiáért felelős marketing vezetője. "Most az ünnepelt ad ajándékot. Negyvenedik születésnapunk alkalmából, április 4-én, csak egy napig "nosztalgia áron", de a légitársaságunkra jellemző magas színvonalú fedélzeti ellátást biztosítva kínálunk utazási lehetőséget Londonba." - tette hozzá Nagy Katalin.

Április 4-én a ba.com internetes oldalon az utasok már irányonként 1.500 forinttól foglalhatnak repülőjegyet Budapestről Londonba. Az árak az adók és illetékek nélkül értendők! Az akciós jegyekkel történő utazás 2008. március 31-ig lehetséges.

A 40 évvel ezelőtti áron kínált repülőjegyek mellé a British Airways kedvezményes kiegészítő utazási szolgáltatásokat is kínál már a repülőjegy foglalásakor. A ba.com oldalon tavaly bevezetett online bevásárlókosárral lefoglalt minden londoni szállás, transzferek és szabadidős programok árából 20 százalék kedvezményt biztosít a légitársaság.

forrás: British Airways