Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Öt év múlva ötkarikás játékok Londonban
2007. január 23.

A magyar utazók 30 százaléka tenne látogatást Londonban az Olimpia miatt

Nagy-Britannia turizmusa lehet a legnagyobb nyertese a 2012-ben Londonban megrendezésre kerülő Nyári Olimpiai Játékoknak. A Brit Turisztikai Hivatal, a VisitBritain decemberben 35 ország, köztük Magyarország utazói körében készített nemzetközi turisztikai felmérése szerint - az ötkarikás játékok által inspirálva - minden harmadik utazó látogatna el szívesen Nagy-Britanniába. Az olimpia már most érezteti kedvező hatását a szigetország évente 74 milliárd font árbevételt hozó idegenforgalmára, amely ezáltal tavaly minden 4. másodpercben 2.012 fonttal járult hozzá az ország nemzeti össztermékéhez.

Nagy-Britannia 2006-ban mintegy 28 millió turistát köszönthetett világ minden részéről, akik a szigetországban való tartózkodásuk alkalmával összesen 74 milliárd fontot költöttek el utazásra, szállásra, étkezésre, valamint az ország gazdag történelmi és kulturális nevezetességeinek megtekintésére.

Ezen adatok látványos növekedésére számít a Brit Turisztikai Hivatal. A VisitBritain előrejelzései szerint a 2012-es Londoni Nyári Olimpiai Játékokat és Paraolimpiai Játékokat a helyszínen mintegy 2 millió néző tekinti majd meg, és ez várhatóan további 2 milliárd font árbevételt jelenthet az ország, illetve a város számára.

"Az olimpiai játékok soha vissza nem térő lehetőséget kínálnak Nagy-Britanniának arra, hogy megismertesse magát a világgal." - mondta Gődény Gábor, a VisitBritain közép-európai marketingvezetője. "A decemberben 35 országban, köztük Magyarországon is elkészített felmérésünk szerint az olimpiai játékok már most számottevően növelték London vonzerejét, hiszen az utazásukat tervező turisták közül majdnem minden harmadik elsősorban az olimpiai játékok miatt látogat majd el Londonba." - tette hozzá a szakember.

A VisitBritain felmérésében megkérdezettek 24 százaléka szívesen tekint meg egy-egy sporteseményt, illetve szívesen sportol önmaga is abban az országban, amelybe elutazik. Nagy-Britannia esetében az ott végezhető sport- és szabadidős tevékenységek a Brazíliából, Kínából, Malajziából, Mexikóból, Új-Zélandról, Dél-Afrikából, Magyarországról, Németországról, Csehországból valamint Lengyelországból érkező látogatók utazási döntéseiben játszanak meghatározó szerepet.

London már most teljes erőbedobással készül a 2012-es olimpiai játékok megrendezésére. A város elvégezte az olimpiai park területének kisajátítását, elkészültek a létesítmények tervei is, a felszabadított területeken pedig már folyamatban van az infrastruktúra kiépítése.

A pályázat elnyerésében nagy szerepet játszhatott az, hogy a londoni olimpiai eseményeinek mintegy 60 százalékát már meglévő sportlétesítményekben kívánják megrendezni, így "csak" a mintegy 4 milliárd fontos ráfordítással felépíthető olimpiai park létrehozása, valamint a közlekedési hálózat és infrastruktúra fejlesztése a város feladata.

Az olimpiai park London belvárosából vonattal 7 perc alatt lesz elérhető. Ennek biztosítása érdekében a város integrálja és fejleszti a területen már rendelkezésére álló metró és vonathálózatot, így az olimpiai parkban minden 15 másodpercben érkezik és indul majd egy vonatszerelvény. A parkhoz új hajókikötő épül, de megáll majd a helyszínen a Londonba érkező TGV vonat is, amellyel Párizsból akár 2 óra alatt odaérhetnek a látogatók.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
London
Nagy-Britannia