Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Divattá vált a külföldi pénzfelvételnél a kedvezés
2012. augusztus 07.

További bank csatlakozott az ingyenes külföldi készpénzfelvételt biztosítók közé. Míg azonban öt bank ezt az egész évben biztosítja, az FHB után a Budapest Bank (BB) is csak a nyaralóknak akciózik. A BB ráadásul meglehetősen rövidre szabja a kedvezményes időszakot.

Mint arról korábban írtunk, a Citibank az első kettő pénzfelvételnél semmilyen díjat sem kér a külföldi ATM-eknél. Az UniCredit és az Erste, valamint bizonyos kártyatípusnál a CIB ezt korlátlanul lehetővé teszi a kinti hálózatában. Az OTP kedvezményes díjat számít fel.

A sorhoz már korábban akciósan csatlakozott az FHB. A bank Maestro és MasterCard betéti bankkártyáival lehet készpénzt felvenni a bankjegykiadókból külföldön díjtalanul, akciósan 2012. július 15. és 2012. szeptember 15. között. A nyári kedvezmény a hitelkártyákra nem vonatkozik. Ne lepődjön meg senki, ha aktuális számlaegyenlege mást mutat, a készpénzfelvételi díjakat ugyanis a tranzakció terhelését követően, a hónap végéig utólag írják jóvá.

Most a Budapest Bank is akciót hirdetett. Ez azonban csak augusztus végéig tart, ráadásul még csavartak is egyet a feltételeken. Az élhet ugyanis a díjmentes ATM-s tranzakció lehetőségével, aki legalább egyszer vásárol is plasztikjával. Korlátozzák azt is, milyen kártyánál működik a dolog. A tájékoztatás szerint az akció keretén belül a bank a Budapest Befektetési Kártyaszámlához tartozó fő- vagy társkártyával külföldi ATM-eknél végrehajtott készpénzfelvételi tranzakciók díját a készpénzfelvételi tranzakció hónapját követő hó elején jóváírja az ügyfél kártyaszámláján. forrás: www.azenpenzem.hu