Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kényszerleszállás a londoni Gatwick repülőtéren
2012. április 18.

Kényszerleszállást hajtott végre hétfőn London második legnagyobb repülőterén, Gatwicken a Virgin Atlantic brit légitársaság egy óriásgépe, amelyről vészcsúszdákon menekítették ki az utasokat.

Az incidens miatt a brit fővárostól délre fekvő repülőtéren több órán át állt a forgalom. A légikikötőt hétfőn kora este ismét megnyitották, de a járatok továbbra is jelentős késésekkel indultak és érkeztek. Egy budapesti járat is több órát késett.

A légitársaság Airbus A330-300-as típusú repülőgépe 229 utassal és 13 főnyi személyzettel a fedélzetén a floridai Orlando felé indult, amikor a felszállás után nem sokkal a biztonsági berendezések füstöt jeleztek az utastérben. A gép ezután visszafordult és baj nélkül leszállt, de a személyzet - tűztől tartva - vészkiürítést rendelt el.

Az evakuálás során négyen megsérültek; egy utasnak szemtanúk beszámolója szerint a bokája tört el.

A gépet, amely a leszállópályán állt meg, hat tűzoltóautó vette körül. A repülőtéri tűzoltóság tájékoztatása szerint "kisebb fedélzeti tűzről" volt szó, de részletek egyelőre nem ismeretesek.

A Gatwick repülőtér hétfő esti összesítése szerint az incidens miatt 26 érkező repülőgépet más légikikötőbe irányítottak át, kilenc induló járatot töröltek, és még este is jelentős késések voltak.

Az easyJet légitársaság Budapestre közlekedő járata, amely helyi idő szerint eredetileg 13:55 órakor szállt volna fel, este háromnegyed hat - budapesti idő szerint háromnegyed hét - előtt nem sokkal tudott csak elindulni. forrás: MTI