Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Abbázia + RCI HELP!!!

Holly, 2003. február 05. 23:15
Kérek mindenkit, aki ismeri ezeket a cégeket és hasznos információkat tud segítsen!!! ÁTVERÉS???
Ha hozzá szeretne szólni a témakörhöz, kérjük előbb jelentkezzen be a jobb felső sarokban található "Belépés" gombra kattintva!
Hozzászólások (80 találat)
mhc007, 2009-08-22  11:32
Bár a kérdést régen tetted fel, a válaszom a következő: nekem nincsenek rossz tapasztalataim.
Van 1989-óta az ABBÁZIÁBAN üdülő jogom (1 hét és piros) és ezzel beléptem az RCI-tagjai közé (természetesen külön éves dijjért).
Soha nem nyaraltam az ABBÁZIÁBAN és nem is akarok.Viszont nyaraltam a világ sok országában és a barátaim is ezzel nyaraltak és a gyermekem is ezzel jár nyaralni ill. pihenni. (Amerika,Anglia, Portugália,Florida, Mexikó,India....stb )
A költsége nem több, mint egy közepesen olcsó apartman amit ha folyton változó utazási irodánál fizeted ki akkor
1:lutri, hogy lelépnek-e a pénzeddel mielőtt elutazol?2:lutri, hogy hazatérsz-e ahogyan ígérték, vagy segélyezettként, vagy károsultként küldenek-e érted ,,mentőövet?
Szóval a RCI neve biztosítja a minőséget előre tudod a költséget, várnak, nem vágnak át , kaphatsz kedvezményeket.... repülő..bérelt autó..stb...
Nekem nem az Abbázia 1 hete kell és nem is akarok ott okoskodni olyan dologban amihez nem értek, csak egy ,,valami,, amivel kinyílik a világ és mindíg tudom, hogy a minőség milyen és figyelnek rám... nem egy vagyok a csoportból, méregdrága pénzen nem kapva szolgáltatást.
Csak egy példa: A fiam GOÁN (India) volt a barátaival és elkeverték a csomagját a reptéren... A szállodában (RCI) a recepciós folyamatosan hívta a repteret és törődött az üggyel......pedig Indiáról beszélünk....
Van még sok-sok pozitív történetem és számomra annyira nem fontos beleszólni a részvények dolgaiba, mert nem is értek hozzá, amikor kifizettem akkor eldöntöttem, hogy bízom bennük, utólag látom, hogy működik a dolog és amihez nem értek nem akarok benne okos lenni. Ami biztos, hogy rendezettnek kell lenni a dolognak a cég körül, mert az RCI különben nem venné fel a tulajdonosokat a tagjaik közé...Aki meg nem is tudja mit vett és mire való az minek adott ki pénzt... Szóval ha információra van valakinek szüksége, hogy mi mit tettünk és hogyan tudjuk jól érezni magunkat minden nyaralásunk alkalmávak akkor szívesen válaszolok (lappangási időm : néhány hét)
stillwater, 2009-07-27  05:08
Abbázia?
Tegnapelőtt (pénteken) telefonált egy olyan otromba "markatinges" tőlük, hogy ilyet még nem éltem. Mondom a nőnek, akinek olyan smasszer és útszéli repedtke közötti hanglejtése volt (így akarnak eladni valamit?), hogy köszönöm, nem érdekel a dolog, már van házunk, na erre minősíthetelen hangon oktatni kezdett, hogy mit képzelek én, meg azt sem tudom, mit beszélek, nem házról beszélünk, én pedig - az ember meglepődiik előszö ugyebár - még hebegtem is, aztán csak azt ismételgettem, nem érdekel a dolog, de a nőnek álcázott keretlegény csak üvöltött tovább - na, innen üzenem: hogy ez sértő, durva fröcsögés, amit önök marketingnek vélnek, nem jön be.
Somogy2009., 2009-06-15  14:37
Nekünk is volt egy sajnálatos élményünk az üdülési joggal kapcsolatban.Ki kívánkozik belőlem, hogy ezt megírjam, mert talán életemben nem bántottak meg úgy, mint az előadás alatt. Az elején még szépnek tűnt minden, aztán amikor kiderült, hogy havi 35000-40000 ft-ot akarnak a nyakunkba varrni+fizessünk kp-ban 300000 ft-ot, kissé megdöbbentünk. Mi megfontolt emberek vagyunk, a mai gazdasági helyzetre való tekintettel és a bizonytalan jövő miatt nemleges választ adtunk.Mintha süketek lettek volna, megsem hallották, sőt egyre erőszakosabban igyekeztek rábeszélni minket és közben meg-meg sértettek azzal, hogy mi így el vagyunk adósodva!? Mondtam, hogy szó sincs ilyesmiről, de gyermekünk van és ha már ennyi adóságot a nyakamba veszek, akkor inkább lakást szerzek neki, vagy olyan dolgot, aminek később hasznát veszi. Ezt tisztára kiforgatták, hogy én a gyerektől sajnálom a pénzt, hogy nyaraljon, hogy ők még ilyet nem hallottak, mert ugye szerintük a nyaralás mindenek előtt ! De nyilván ezt egy normális szülő nem így gondolja! A lényeg, hogy a végén az érvényesített meghívót szinte oda dobta elénk és szó szerint ezt mondta: "Remélem ide azért elfognak menni és nem fogja sajnálni a gyerekétől azt a 4900 ft-ot. Még mindig tiszta lelkibeteg vagyok. Engem, akinek mindennél fontosabb a gyermekem, SOHA NEM BÁNTOTTAK ÍGY MEG. Annyira megdöbbentünk, hogy abszolút nem tudtunk reagálni az eseményre csak összetörtünk, mostmár biztos nem így lenne!!!! Remélem egyszer valaki előveszi a gátlástalan képüket, az ilyen modortalan embereknek!!! És csak egy kérdés: ilyen a jó munkaerő???
Szeged2009, 2009-05-02  22:26
Csak saját "élményünket" szeretném megosztani az üdülési jog-gal kapcsolatban:
Feleségemnek telefonon keresztül felajánlották, hogy kedvezményesen hazai szállodában kapunk szállási lehetőséget, csak 1 előadást kell meghallgatni, ugyanis a válság miatt népszerűsíteni akarják a szállodákat. Feleségem 3-szor is rákérdezett, hogy biztosan csak erről van szó, mert minket nem érdekel semmilyen vásárlás. Határozottan megerősítették, hogy nem, csak a szállodák bemutatása a cél. Elmentünk!! Egy szegedi szállodában volt. Hamar kiderült, hogy üdülési jog vásárlására akarnak buzdítani. Egy fiatal kedves hölgy társalgott velünk, aki miután megmondtuk, hogy mi ma biztosan nem döntünk úgy, hogy ilyen jogot veszünk, mert a pénzügyi döntéseket jól megszoktuk fontolni, intett egy másik "hölgy"-nek. Miután udvariasan közöltük, hogy nem érdekel minket az üdülési jog, és (szó szerint idézve feleségemet) "kicsit becsapva érezzük magunkat, mert a telefonban velünk tárgyaló -hölgy- konkrétan állította, hogy semmilyen vásárlásról szó nem lesz az előadáson" véleményem szerint elég modortalanul azt mondta: "mindenki magából indul ki". (Bár nem értem, hogy ezzel mit akart mondani? Talán azt, hogy attól, hogy minket becsaptak mi is biztosan becsapunk másokat?) Szóval rövidesen ott tartottunk, hogy köszönjük megyünk, de ekkor még volt pofája
a következőhöz: szólt, hogy elnézést, engedjük meg, hogy bemutassa a következő utazó párt, felállt az asztal mellett, és hangosan, hogy minden asztalnál hallják így szólt - Gratuláljunk egy új utazó párnak! - és a feleségemmel kezet rázott. Persze mindenki azt hihette a többi asztalnál, hogy mi már megegyeztünk velünk, hiszen amikor 3-4 perccel korábban egy másik asztalnál ezt tette, mi is ezt hittük az ott ülő párról. Ezek után kikísértek minket, és eljöttünk.
Korábban mi szinte semmit sem tudtunk erről az üdülési jog vásárlásról és cseréről, csak ahogy mondható hallottunk róla, hogy van valami ilyesmi.
Azóta Interneten és ismerősöktől némileg tájékozódtunk. Sok jót nem hallottunk. Az utóbbi 3 évben 6 országban nyaraltunk, így talán mondhatjuk, hogy van némi fogalmunk az üdülési költségekről. (igaz a feleségem sok-sok órát tölt azzal, hogy különböző ajánlatok közül a számunkra megfelelőt és megfizethetőt megtalálja)
Természetesen a kedvezményes belföldi szállás lehetőséggel nem fogunk élni, bár felajánlották, hogy azt igénybe vehetjük, csak ott is meg kell hallgatni egy előadást.
tandor, 2009-04-14  18:53
Ki tud ajánlani egy jó ügyvédet!!!!!!!!!

A 99 évre örökölhetően vásárolt ABBÁZIA piros 2 hetes üdülési jogomat elvették és eladták másnak.

Eredetileg ha nem fizettem a fenntartási díjat akkor késedelmi kamatot kellett fizetni, ill nem vehettem igénybe az üdülést. Amikor újabb részvény kibocsátásokkal elérték a tobbséget ezt úgy változtatták meg, hogy aki nem fizet azét elvehetik. Persze erről nem értesítettek és nem küldtek felszólítást sem.
Most se pénz se üdülési jog.
2004-ben sok reklamálás után utána néztem a cégnek.
Nem vagyok jogász, de az a cégbíró aki az ügyleteket jóváhagyta és nem látta át a fiktív tőkeemelést az jelentkezzen a gyogyóba.
Még olyan is volt, hogy a három felügyelőbizottsági tagból kettő azonos volt, mert a három nevéből az első kettőt ill. az első harmadikat használta különböző lakcímmel, de az anyjuk neve és a születési dátum azonos volt - persze ez nem feltűnő!
2004-ben a részvényt kibocsátó cégnek már csak 1% üzletrésze volt és az ingatlanon 200 milliós 94-től jelzálogjog volt vmilyen banktól. A kamatokra emlékezve az 2004-ben 500 milliós tartozás volt.
Akkor reménytelennek tünt pernyerés esetén is, hogy hozzájussak valamihez.
Most viszont szivesen megnyomnám az öblítő gombot.

Segítséget várom tandor@mailbox.hu

Köszi és Üdv. Mindenkinek
tandor, 2009-04-14  18:11
A közgyűlésre felesleges elmenni, mert az üdülési joghoz tartozó részvények csak 20%-ot tesznek ki. A többi %-ot
látszat tőkeemeléssel az egykori létrehozók birtokolják cégeiken keresztül.
Érdekesek a cégbírósági adatok! Az építés jelzálogkölcsönét (200 misi) tíz év után sem fizették még ki. Lehet, hogy a részvényeseknek még külön is fizetniük kell!
andras51, 2009-02-28  09:50
Üdvözök mindenkit!
Új vagyok, nem régen született kisunokám.
Eladnám Nemesnép 49. heti üdülésijogot. Ha tud valaki segíteni benne nagyon örülnék.
E-mail: bbandi2@t-online.hu

üdv
reggi79, 2009-02-19  15:40
Nézzétek meg a közgyűlés helyszinét,és az időpontokat. És érdekes, hogy senkinek nem küldenek meghivót,valyon miért? Hogy ne tudjuk elmondani véleményünket. Minap olvastam az Indapass.hu-n, az egyéb problémák menü alatt, hogy hogyan, és miket csinál az Abbázia. Hogy azért csinálja egy napon, hogy ne lehessünk ott,maguknak állapitják meg az osztalékot,stb... a mi pénzünkön. Aki tud, legyen jelen!!!! Akár osztalékelsőbbségi, akár törzsrészvénye van. Menjünk el!!! Médiát is hivhatunk!!!!
reggi79, 2009-02-19  15:34
HIRDETMÉNY
Petneházy Üdülfalu Nyilvánosan Mköd Részvénytársaság
(székhelye: 8360 Keszthely, Erzsébet királyné útja 21.)
igazgatósága értesíti Tisztelt részvényeseit, hogy a társaság
2009. február 26. napján 14 óra 30 perckor
közgy-lést tart, melyre a részvényeseit e hirdetménnyel meghívja.
A közgy-lés helye: Keszthely, Festetics út 7. Veszprémi Egyetem Georgikon
Mez6gazdaságtudományi Kar konferencia terme
A közgylés napirendje:
1.) Az igazgatóság beszámolója (jelentés az ügyvezetésr6l, a társaság vagyoni helyzetér6l és üzletpolitikájáról)
2.) A felügyel6 bizottság jelentése a számviteli törvény szerinti beszámolóról és az adózott eredmény
felhasználásáról
3.) A könyvvizsgáló jelentése a beszámoló valódiságáról és jogszabályszer-ségér6l
4.) A számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása (ide értve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó
döntést is)
5.) Döntés az igazgatósági tagok visszahívásáról.
6.) Az igazgatóság tagjainak megválasztása.
7.) Döntés a felügyel6bizottsági tagok visszahívásáról.
8.) A felügyel6bizottság tagjainak megválasztása.
9.) Az alapszabály 6., 7. és 8. napirendi pontokra figyelemmel történ6 módosítása.
10.) Az igazgatósági tagok díjazásának megállapítása. (tiszteletdíj és költségtérítés)
11.) A felügyel6bizottsági tagok díjazásának megállapítása. (tiszteletdíj és költségtérítés)
12.) A könyvvizsgáló díjazásának megállapítása
13.) A vezet6 tisztségvisel6k el6z6 üzleti évben végzett munkájának értékelése, és döntés a részükre megadható
felmentvény tárgyában
14.) Egyebek
A közgy-lés módja hagyományos, a részvényesek személyes megjelenésével történik.
A közgy-lésen részt venni szándékozó részvényes, illetve részvényesi meghatalmazott a részvényesi min6ségét a közgy-lés
megkezdését megel6z6 legalább két óráig köteles a részvénykönyvbe bejegyeztetni.
Minden részvényes jogosult a közgy-lésen személyesen vagy meghatalmazott útján részt venni azzal, hogy a meghatalmazást
közokiratba, vagy teljes bizonyító erej- magánokiratba foglalt formában kell a részvénytársasághoz benyújtani. A részvényes
a jogai gyakorlására – a tulajdonosi igazolás birtokában – a részvénykönyvbe történ6 bejegyzést követ6en jogosult. A
tulajdonosi igazolást a részvényes kérésére az értékpapír-számlavezet6 köteles kiállítani. A tulajdonosi igazolásnak
tartalmaznia kell a részvénytársaság cégnevét, a részvényfajtát, a részvény darabszámát, az értékpapírszámla-vezet6 cég
nevét és cégszer- aláírását, a részvényes nevét, lakóhelyét (székhelyét). A közgy-lésen való részvételi jog gyakorlásához
kiállított tulajdonosi igazolás a közgy-lés vagy a megismételt közgy-lés napjáig érvényes. A részvényesi jogok
gyakorlásához nincs szükség az el6bbi igazolásra, ha a jogosultság megállapítására – az értékpapírokra vonatkozó törvény
szerint – a tulajdonosi megfeleltetés útján kerül sor.
A részvényhez f-z6d6 szavazati jogot a részvény névértéke határozza meg. Minden szavazásra jogosító részvény 100.000 Ft
névértéke egy szavazatra jogosít. Nem gyakorolhatja szavazati jogát a részvényes, amíg esedékes vagyoni hozzájárulását nem
teljesítette. Az osztalékels6bbséget biztosító részvényhez szavazati jog nem kapcsolódik
A regisztráció a közgy-lés napján 14 órától 14 óra 30 percig tart.
Ha a közgy-lés nem határozatképes, a megismételt közgy-lés tartására – ugyanezen napirendi pontokkal – 2009. február 26.
napján 15 óra 30 perckor kerül sor.
A megismételt közgy-lés – az eredeti napirenden szerepelt ügyekben – a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.
Petneházy Nyrt.
igazgatósága
reggi79, 2009-02-19  15:31
HIRDETMÉNY
T.S. APARTMAN-CULB Idegenforgalmi Nyilvánosan Mköd" Részvénytársaság
(székhelye: 8360 Keszthely, Erzsébet királyné útja 21.)
igazgatósága értesíti Tisztelt részvényeseit, hogy a társaság
2009. február 26. napján 9 óra 30 perckor
közgy,lést tart, melyre a részvényeseit e hirdetménnyel meghívja.
A közgy,lés helye: Keszthely, Festetics út 7. Veszprémi Egyetem Georgikon
Mez5gazdaságtudományi Kar konferencia terme
A közgylés napirendje:
1.) Az igazgatóság beszámolója (jelentés az ügyvezetésr5l, a társaság vagyoni helyzetér5l és üzletpolitikájáról)
2.) A felügyel5 bizottság jelentése a számviteli törvény szerinti beszámolóról és az adózott eredmény
felhasználásáról
3.) A könyvvizsgáló jelentése a beszámoló valódiságáról és jogszabályszer,ségér5l
4.) A számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása (ide értve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó
döntést is)
5.) Döntés az igazgatósági tagok visszahívásáról.
6.) Az igazgatóság tagjainak megválasztása.
7.) Döntés a felügyel5bizottsági tagok visszahívásáról.
8.) A felügyel5bizottság tagjainak megválasztása.
9.) Az alapszabály 6., 7. és 8. napirendi pontokra figyelemmel történ5 módosítása.
10.) Az igazgatósági tagok díjazásának megállapítása. (tiszteletdíj és költségtérítés)
11.) A felügyel5bizottsági tagok díjazásának megállapítása. (tiszteletdíj és költségtérítés)
12.) A könyvvizsgáló díjazásának megállapítása
13.) A vezet5 tisztségvisel5k el5z5 üzleti évben végzett munkájának értékelése, és döntés a részükre megadható
felmentvény tárgyában
14.) Egyebek
A közgy,lés módja hagyományos, a részvényesek személyes megjelenésével történik.
A közgy,lésen részt venni szándékozó részvényes, illetve részvényesi meghatalmazott a részvényesi min5ségét a közgy,lés
megkezdését megel5z5 legalább két óráig köteles a részvénykönyvbe bejegyeztetni.
Minden részvényes jogosult a közgy,lésen személyesen vagy meghatalmazott útján részt venni azzal, hogy a meghatalmazást
közokiratba, vagy teljes bizonyító erej, magánokiratba foglalt formában kell a részvénytársasághoz benyújtani. A részvényes
a jogai gyakorlására – a tulajdonosi igazolás birtokában – a részvénykönyvbe történ5 bejegyzést követ5en jogosult. A
tulajdonosi igazolást a részvényes kérésére az értékpapír-számlavezet5 köteles kiállítani. A tulajdonosi igazolásnak
tartalmaznia kell a részvénytársaság cégnevét, a részvényfajtát, a részvény darabszámát, az értékpapírszámla-vezet5 cég
nevét és cégszer, aláírását, a részvényes nevét, lakóhelyét (székhelyét). A közgy,lésen való részvételi jog gyakorlásához
kiállított tulajdonosi igazolás a közgy,lés vagy a megismételt közgy,lés napjáig érvényes. A részvényesi jogok
gyakorlásához nincs szükség az el5bbi igazolásra, ha a jogosultság megállapítására – az értékpapírokra vonatkozó törvény
szerint – a tulajdonosi megfeleltetés útján kerül sor.
A részvényhez f,z5d5 szavazati jogot a részvény névértéke határozza meg. Minden szavazásra jogosító részvény 10.000 Ft
névértéke egy szavazatra jogosít. Nem gyakorolhatja szavazati jogát a részvényes, amíg esedékes vagyoni hozzájárulását nem
teljesítette.
A regisztráció a közgy,lés napján 9 órától 9 óra 30 percig tart.
Ha a közgy,lés nem határozatképes, a megismételt közgy,lés tartására – ugyanezen napirendi pontokkal – 2009. február 26.
napján 10 óra 30 perckor kerül sor.
A megismételt közgy,lés – az eredeti napirenden szerepelt ügyekben – a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.
T.S. APARTMAN-CLUB Nyrt.
igazgatósága